Mittakirjat 2023 – tilaa nyt

Avomeripurjehtijat on julkaissut vuoden 2023 FinRating-taulukon. FinRating- sekä ORC-mittakirjat ovat nyt tilattavissa Avareiden verkkokaupasta

Huomioithan, että venekohtaisen mittakirjan tilaaminen on aina paras vaihtoehto tavoitteellisesti kilpaileville venekunnalle! 

Huomioi, että mittakirjatilauksen yhteydessä saat veloituksetta DH- ja/tai NS-mittakirjan. Muista hyödyntää tämän etu. Lähde tulevalla kaudella kokeilemaan vaikkapa DH-purjehdusta.

Jäsenmaksun voit maksaa verkkokaupan kautta samalla. Keväällä järjestämme kolme koulutusta Avareiden jäsenille: tapahtumakalenteriin. Koulutuksista on hyvä ponkaista kesän kisakauteen.


Avomeripurjehtijat ry:n hallitus on vahvistanut ORC:n kanssa käytyjen neuvotteluiden jälkeen mittakirjojen hinnat kaudelle 2023. 

Hinnat ovat:

  • FinRating-mittakirja 74€
  • ORCi-mittakirja 117€

Mittakirjojen tilaukset tehdään viime vuosien tapaan Avareiden verkkokaupassa, jossa voit samalla maksaa tämän vuoden jäsenmaksun. Jäsenyys on edellytys mittakirjan saamiselle. 

Onnistuneen oston jälkeen saat tilausvahvistuksen yhteydessä linkin Google Forms -lomakkeeseen, jolla ilmoitat tarvittavat tiedot mittakirjan laatimista varten. Lomakkeella voit myös pyytää Doublehanded eli DH-todistuksen ja Non-Spinnaker -todistuksen. Nämä ovat mittakirjan tilauksen yhteydessä tehtynä maksuttomia. Muista siis tilata omasi samalla.

Valmiit mittakirjat toimitetaan tilauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi ne löytyvät valmistuttuaan kotisivuilta (FinRating /Todistukset) sekä ORC Sailor Services -palvelusta (vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen).

Lisätietoja mittakirjan tilaamisesta, mukaan lukien usein kysytyt kysymykset, löydät kotisivuilta kohdasta Tilaa mittakirja.

Mittakirjat on hinnoiteltu niiden todellisten kustannusten mukaan. Mittakirjan hinta muodostuu maksusta ORC:lle, palkkiosta mittakirjan laatijalle ja verkkokaupan sekä maksuliikenteen kuluista.

Kannattaa tehdä mittakirjojen tilaukset ajoissa. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Pikatilaukset eli alle 14 vuorokauden toimitusajalla olevat mittakirjat ovat saatavilla viime vuoden tapaan korotetulla maksulla.