FinRating

FinRating on Offshore Racing Congressin (ORC) sääntöön pohjautuva tasoitusjärjestelmä, joka korvasi FinLYS-järjestelmän kaudelle 2020. Kaikki FinRating-mittakirjat ja taulukkoluvut saadaan suoraan ORC:n VPP-ohjelmasta.

Kauden 2021 FinRating-luvut pohjautuivat FinLYS-järjestelmän dataan. Kauden 2020 FinLYS-todistukset konvertoitiin suoraan ORC Club -todistuksiksi. Samoin kauden 2020 FinLYS-taulukko konvertoitiin ORC:n VPP-ohjelmalla. Varsinkin taulukkoveneiden osalta erot aiempiin tasoituksiin saattavat olla suuriakin.

FinRating-järjestelmässä ainoa tapa muuttaa tai oikaista mittalukua on tarkistaa veneen, rikin ja purjeiden mitat sekä muut todistuksessa olevat tiedot.

Terminologiaa

FinRating-todistus: Voimassa oleva ORCi- tai FinRating-mittakirja (FinRating-mittakirja on käytännössä ORC Club -mittakirja).

Taulukkovene: vene jolla ei ole erillistä FinRating-todistusta, vaan käytettävä tasoitusluku löytyy Avomeripurjehtijoiden julkaisemasta taulukosta. Taulukkoveneiden mitoissa käytetään paljon oletuksia ja laskennallisia arvoja ja esimerkiksi purjemitat ovat hyvin suuria.

Todistusvene: vene jolla on voimassaoleva FinRating- tai ORCi-todistus eli mittakirja. Todistuksessa käytetään ORC:lta löytyviä venekohtaisia mittoja, joten tasoituslukukin on paljon tarkempi kuin vastaavalla taulukkoveneellä.

FinRating-luku: kerroin, jolla purjehditut ajat tasoitetaan. FinRating-luku on ORC:n ns. time on time offshore -luku ja se löytyy jokaisesta todistuksesta ja FinRating-taulukosta.

Miehistöpaino: mittakirjoihin merkitään miehistön minimi- ja maksimipaino. Maksimipaino on aina voimassa, mutta minimipaino on kilpailujärjestäjän päätettävissä oleva rajoitus. Mikäli miehistöpainoa ei ole erikseen hakemuksessa määritelty, käytetään laskennallista arvoa. Kaikissa FinLYS-todistuksista suoraan muunnetuissa FinRating-todistuksissa on käytetty laskennallista miehistöpainoa.

Mikäli todistuksen miehistöpaino ei tunnu sopivalta, sitä voi muuttaa tekemällä muutoshakemuksen.

DH-todistus: mikäli veneelle haetaan FinRating-todistusta tai veneellä on entuudestaan voimassaoleva FinRating-todistus, voidaan veneelle tehdä myös DH-todistus. Erona vakiotodistukseen on alhaisempi miehistöpaino ja mahdollisesti erilaiset purjeet.

On syytä huomioida on, että DH-todistuksen purjevarustuksen on löydyttävä varsinaisesta FinRating-todistuksesta. Voit siis esimerkiksi käyttää DH-todistuksessa fokkaa genoan sijaan, mutta molempien purjeiden on oltava merkittyinä “perustodistuksessa”.