Purjehduskausi käyntiin Helsingin Vene 23 Båt -messuilla

Purjehduskausi 2023 on käynnistynyt vauhdikkaasti pitkän tauon jälkeen jälleen järjestettävillä Vene Båt -messuilla. Eilen lauantaina 11.2. venemessuilla oli mielenkiintoinen päivä, kun Ari Huuselan vieraana oli Vendée Globe kippari Pip Hare, joka kertoi valmistautumisestaan seuraavaan Vendée Globe kilpailuun. Puheenjohtajamme Noora sai kunnian tavata tämän huippuinspiroivan naiskipparin henkilökohtaisesti messuilla.

Purjehdussataman mielenkiintoinen ohjelma täyttää lavat jokaisena messupäivänä ja AMP:n kilpapurjehdusilta torstaina 16.2. keskittyy kotimaisen avomeripurjehduksen ajankohtaisiin asioihin. Purjehdussataman löydät messuhallista 7 ja ohjelmalavan vieressä palvelee Tauko-kahvila.

Torstaina 16.2. kilpapurjehdusillan ohjelma alkaa klo 17 AMPin alustuksella kauteen. Julkistamme mm. B&G rankingin ja Musto dh-rankingin kilpailut ja esittelemme kauden 2023 edustusjoukkueet. Lyhyen alustuspuheenvuoron jälkeen, klo 17.30 ORC:n mittamies ja Katariina II:n boat captain Karl-Hannes Tagu tulee kertomaan jatkuvasti muuttuvasta ORC-säännöstä ja veneen optimoinnista. Turvallisuuskulttuurin roolia avomerikilpailuissa ei voi tarpeeksi korostaa, ja saammekin aiheesta meille kertomaan klo 18 Tapio Lehtisen Ocean Globe Race -tiimin turvallisuusvastaavan Mikko Hongellin. Mikko on ammatiltaan merivartija ja toimii turvallisuusvastaavana sekä Asterian uppoamiseen päättyneessä Golden Globe Racessa että nyt tulevassa Ocean Globe Racessa.

Lopuksi käymme keskustelua tulevasta kesästä ja AMP:n hallitus on paikalla vastaamassa kysymyksiin. Ilta jatkuu Holiday Innin puolella DH pubin merkeissä klo 19 alkaen.

Huom! Mikäli olet lunastanut kauden 2023 jäsenmaksusi ja messulipun ilmoittautumalla Avomeripurjehtijoiden kilpapurjehdusiltaan, saat lipun sähköpostiisi keskiviikkona.

Tervetuloa!