Roschier Baltic Sea Racen pääsponsoriksi

Itämeren avomerikilpapurjehduksessa saavutetaan uusi merkkipaalu kun Baltic Sea Race järjestetään ensimmäisen kerran. Kilpailun järjestää Royal Ocean Racing Club (RORC), joka on klassisten avomerikilpailujen kuten Rolex Fastnet Racen, RORC Caribbean 600:n ja Transatlantic Racen järjestäjä ja eräs maailman perinteikkäimmistä avomeripurjehdusseuroista.

Kilpailun pääsponsorina toimii Roschier, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista asianajotoimistoista. RORCin yhteistyökumppaneina kilpailun järjestämisessä Suomessa toimii Ocean Racing Alliance (ORA), Nyländska Jaktklubben (NJK), Helsingfors Segelklubb (HSK) ja Xtra Stærk Ocean Racing Society, Finnish Ocean Racing Association (FORA), Avomeripurjehtijat ry ja FIN IRC. Myös Helsingin kaupunki on kisan yhteistyökumppani.

Kuva kesällä 2021 järjestetyn pilottitapahtuman Baltic 600:n lähdöstä © Pepe Korteniemi

Helsingistä starttaavalle noin 630 merimailin radalle odotetaan Itämeren ja maailman kovimpia avomerikilpapurjehdustiimejä, joukossa myös lukuisia suomalaisia osallistujia. Kisaan on tulossa osallistujia ainakin Pohjoismaista, Saksasta ja Puolasta sekä Brittein saarilta. Tällä hetkellä kisaan on ilmoittautunut noin 30 venekuntaa, mutta kiinnostuneet ehtivät vielä mukaan. Kilpailuun voi osallistua sekä IRC että FinRating/ORC -todistuksilla.

RORCin kisatyylin lähtö suoritetaan tykin ammunnalla Suomenlinnan linnoituksesta. Laaja tapahtuma ohjelmineen tuo koettavaa ja elämyksiä koko kisaviikon ajan Katajanokan satamassa, Suomenlinnassa ja kesäisessä Helsingissä.

Reitti lähtee Helsingistä ja kiertää Gotlannin. Takaisin Helsinkiin tullaan Viron puolelta ohittaen Saarenmaa ja Hiidenmaa.

Baltic Sea Race tullaan jatkossa järjestämään joka toinen vuosi osana RORC:n kilpailukalenteria.

Kilpailu ei jää pelkästään purjehtijoiden omaksi tapahtumaksi, sillä kisa on myös omine tilaisuuksineen ja tapahtumineen upea kaupunki- ja yleisötapahtuma helsinkiläisille ja muille kesävieraille.

Baltic Sea Race tullaan jatkossa järjestämään joka toinen vuosi osana RORC:n kilpailukalenteria.

Lisätietoja