DH-purjehdusta, rata- ja saaristokisaa – kisakausi avattiin viikonloppuna

Viime viikonloppuna purjehdittiin peräti neljä eri kilpailua ja saatiin kisakausi käyntiin toden teolla. Seuraavassa katsaus kuhunkin kilpailuun ja tuloksiin.

Emäsalon lenkki

Perinteinen Emäsalon lenkki avasi B&G Rankingin. Helsingin Työväen Pursiseuran (HTPS) järjestämä noin 60 meripeninkulman matkapurjehduskilpailu purjehditaan Pyysaaresta Porvoon Emäsalon ympäri ja takaisin.

FinRating 1 -luokan voittoon purjehti Kai Vuorilehdon kipparoima Pärlan, toiseksi Katariina Laineen BubunitaX ja kolmanneksi Riku Lehdon Selene. FinRating 2 -luokan nopein oli Kim Holmin Polly Gamine, toiseksi purjehti Jan Baden Ultramarine ja kolmanneksi Matias Nurmisen Seila.

Tulokset

Helsinki Two Star

DH-rankingsarjan avannut Helsinki Two Star purjehdittiin lauantaina 28.5. NJK:n järjestämänä 45 mailin radalle starttasi 12 venettä. Tuulta jouduttiin tosin odottamaan tovi, mutta lopulta 4-5 m/s lounastuuli ja Suomenlahdella paistanut aurinko tarjoilivat hienon purjehduspäivän.

Startin jälkeen – kuva Perttu Monthan

Kamppailu kärjessä oli totuttuun tapaan erittäin tiivistä. Päivän nopein oli Tom Finellin ja Joakim Majanderin FinnFun vain 22 sekunnin erolla Benjamin ja Markus Nilssonin Lilyaniin. Kolmanneksi ennättivät Sanna Moliis ja Julius Haartti Iriellä.

Lilyan – kuva Perttu Monthan

Tulokset ja Estela-seuranta

Gullkrona Two Star

Turun Pursiseuran järjestämä Gullkrona Two Star purjehdittiin myös vaihtelevissa tuulissa lauantaina 28.5. Lähtö tapahtui Airiston matkailukeskuksen edustalta ja maali oli Gullkronassa.

FinRating 1 -luokan voittoon purjehti Antti Niinirannan ja Peter Flinkcmanin Kaminami, toiseksi Timo ja Jesse Kairaman Finx ja kolmanneksi Esa Machin ja Jura Nurmisen dat wor et.

Kaminami – kuva Erik Nordenswan

Luokan 2 vei Lars ja Carl-Johan Gestraniuksen La Monde Mia. Toiseksi purjehti Jarno ja Jesse Fahlbomin Alkaid Bleu ja kolmanneksi Niki Timosen ja Anssi Kairaman Xilli.

La Monde Mia – kuva Erik Nordenswan

Tulokset ja Estela-seuranta

WB-Sails Round the Buoys

Viikonloppuna kisattiin toinen suomalais-virolaisen FINEST Offshore Seriesin osakilpailu, WB Sails Round the Buoys. Monille kauden aloittava HSK:n järjestämä kilpailu käytiin tänä vuonna viikkoa totuttua aiemmin ja kaksipäiväisenä.

Ensimmäisenä päivänä päästiin ajamaan neljä ratakisaa kevyehkössä kelissä Melkin rata-alueella. Toisen päivän lähtöjä jouduttiin sumun takia lykkäämään tunnilla, mutta ilman kirkastuttua saatiin kaksi kilpailua purjehdittua reippaassa tuulessa.

Henri Roihun kipparoima Jazz vei kokonaiskilpailun puhtaalla viiden ykkössijan sarjalla, ainoan kakkossijan ollessa tulossarjan poisheitto. Toiseksi tuli Sampsa Vehkamäen Madame Gray ennen Jani Lehden Mercedes-Benz EQ Poweria.

Tulokset

WB-Sails Round the Buoysin kärkikolmikko: Jazz, Madame Gray ja Mercedes-Benz EQ Power – kuva Toni Kuusinen