ORCi EM-kisat, päivä 1

Ensimmäisien starttien tuloksien analysoinnin lomassa voi aikaansa kuluttaa seurailemalla some-aktiivisten tiimien kuulumisia:

Blue Cafen blogi, Blue Cafe in face, Ramdatan blogi, Mare Bos in face, Xini in face, Lenco in face, Quattron blogi

Tiukan kisapäivän tuloksia: www.ksss.se/ORCi2013/Leaderboard/

 

Pikayhteenveto ratapäivästä:

Mestaruuskisojen ensimmäisenä kisapäivänä ohjelmassa oli kaksi ratastarttia. Sää suosi kilpailijoita, taivas oli pilvetön ja tuulta 10-15 knotsia.

ORC1-luokassa TP52:t hallitsivat lähtöjä. Norjalainen TP52 Trucknor Wolfpack tarrautui vahvimmin kiinni piikkipaikkaan puhtaalla ykkössarjalla ja yhtä selvä kakkonen oli ruotsalainen TP52 Blixt Pro Sailing. Suuri ja nopea on siis kaunista. Täysammattilaistiimien joukossa suomalainen amatööritiimi Mare Bos Farr 40 kipparinaan Toni Hellman oli kahden lähdön jälkeen hienosti seitsemäs.

Orci2-luokassa kahden lähdön jälkeen kärkipaikalle kiilasi virolainen X-41 Premium. Pisteen verran takana hönkii ruotsalaisetn ylpeys First 40 Teknova. Ensimmäisen lähdön voittanut saksalainen Evento 42 Silva Hispaniola kulutti toisessa lähdössä senverran aikaa kääntömerkkikahinoissa, että tuloksena kahdesta startista oli kolmas sija. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi kestomenestyjä Martin Estlanderin X-41 Xini Freedom, joka on erinomaisissa tarkkailuasemissa neljäntenä. Toinen suomalaisedustaja, Kimmo Lautasen komentama Finnflyer 36 Blue Cafe, sijoittui tasaisella työskentelyllä sijalle kolmetoista. Kaikki edellytykset kärkeen ovat siis vielä olemassa.

ORCi3-luokka on osallistujamääriltään suurin, kaikkiaan 30 venettä, ja seikka tuli esille ensimmäisessä ratastartissa. Parin yleisen takaisinkutsun jatkeeksi liikkeelle päästiin mustalla lipulla. Kahden startin jälkeen ykköstilalta löytyy virolainen huipputiimi Sugar2 NM38 veneellään. Huipputasaisessa luokassa muutaman pisteen sisälle mahtuvat myös ruotsalaiset Feelgood (Salona 37) ja Arken Zoo (First36.6). Neljäntenä kahden lähdön jälkeen on hyvää vauhtia esittänyt virolainen Katariina II Arcona 340 veneellä. Samaan tiiviiseen ryppääseen mahtuu vielä viidennen sijan vallannut , niinikään virolainen Salona 38 Reval Cafe. Suomalaisista parhaimmissa asemissa on Jani Lehden kipparoima Salona 38 Quattro sijalla seitsemän. Hannu Niemelän käskyttämä Lenco (Salona 37) on kärkikymmenikössä yhdeksäntenä ja muutaman sijan päässä iskuetäisyydellä on Sakari Laulajaisen komennossa Dehler 33 Ramdata. Matti Jaskarin luotsaama X-34 Relax on nousujohteisella sarjallaan sijalla 15. Ilmari Absetzin IMX-38 Kind of Magic on kahden lähdön jälkeen sijalla 28.