ORCi EM-kisat, päivä 2 & 3

 

Tuloksia: http://www.ksss.se/ORCi2013/Leaderboard/

Kaksi avomerikisaa on nyt taputeltu ja lähes täydellisissä olosuhteissa purjehdittujen starttien jälkeen tuloslistoihin on tullut muutoksia sekä kärjen että suomalaisten osalta. Lyhyt ja pitkä avomerikisa ajettiin välimaalilla, mikä tarkoitti suhteellisen pitkää työrupeamaa tiimeille. Lyhyen avomeriradan pituus oli 40 mailia ja pidemmän rykäisyn pituus oli luokasta riippuen joko 153, 98 tai 84 mailia.

ORCi 1 -luokassa norjalainen Trucknor Wolfpack jatkaa piikkipaikalla, mutta toiseksi nousi molemmat avomeret voittanut, niinikään norjalaisten, kanttariköliviritys Camilla. Suomalainen Mare Bos jatkoi tasaisen varmoja otteitaan ja on kokonaistuloksissa neljän lähdön jälkeen seitsemäntenä.

ORCi 2 -luokassa olosuhteen suosivat lyhyen avomeren alussa luokan nopeimpia veneitä ja starttien jälkeen kärkeen nousi ruotsalainen Teknova ennen Viron Amserviä. Kärjen osalta erot olivat tasoituksien jälkeen sekunttiluokkaa. Luokan suomalaisedustajista Xini tipahti kokonaistuloksissa muutaman pykälän sijalle kahdeksan. Blue Cafe on neljän lähdön jälkeen sijalla 14.

ORCi 3 -luokassa kärjen järjestys sekoittui myös. Ykköstilalle nousi ruotsalainen Arken Zoo ennen Viron Sugar 2:ta. Parhaaksi suomalaisveneeksi rynnisti Lenco seitsemännellä sijallaan. Lyhyen avomeren varaslähdön rasittama Quattro tippui muutaman pykälän sijalle 14 ja Ramdata sijalle 20. Kind of Magic jatkaa taistelua sijalla 28.

Tiimien tiedotuskanavista voi käydä kurkkimassa lisätietoja ja tunnelmia.  

Leave a Reply