ORCi EM-kilpailut alkamassa Sandhamnissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avomeripurjehduksen ORCi EM-kilpailut käydään 3.-10. elokuuta Ruotsin Sandhamnissa.

Kilpailuihin on ilmoittautunut 62 venettä, joista kahdeksan suomalaista venekuntaa.

 

EM-kisat purjehditaan tällä kertaa kolmessa ORC-luokassa. Isoimmassa ORC 1-luokassa (550<) mitaleista taistelee Toni Hellmanin kipparoima Farr 40 OD Mare Bos. ORC 2-luokassa (550-604,9) kisaavat Kimmo Lautasen Finn Flyer 36 Blue Cafe sekä Martin Estlanderin X-41 Xini. ORCi 3-luokassa on peräti viisi suomalaisvenettä: Ilmari Absetzin IMX-38 Kind of Magic, Hannu Niemelän Salona 37 Lenco, Sakari Laulajaisen Dehler 33 Ramdata, Matti Jaskarin X-34 Relax ja Jani Lehden Salona 38R Quattro.

 

ORC 1-luokan ennakkosuosikkeja ovat Suomessakin nähdyt TP 52:t Wolfpack Trucknor ja Blixt Pro Sailing.

ORC 2-luokassa suosikkeihin kuuluvat mm. XP-44 Xenia, GS42R Amserv ja Evento 42 Silva Hispaniola. Venemäärältään suurin luokka on ORC 3, jossa kilpailee peräti 30 venettä. Ruotsalaisten omia suosikkeja ovat Salona 37 Feelgood ja First 36.7 Team Arken Zoo. Virolaiset Salona 38ibc Reval Cafe ja NM38 Sugar 2 ovat myös varteenotettavia mitalikandidaatteja. Suomalaisveneistä Salonat Quattro ja Lenco lienevät ne, joilla on parhaat mahdollisuudet taistella kärkisijoituksista, mutta myös Ramdata ja Relax voivat sopivalla kelillä yllättää nopeammat veneet.

 

Ensimmäinen kilpailupäivä on maanantai 5.8. jolloin purjehditaan ratakisoja. AMP:n toimitus seuraa kisojen etenemistä tiiviisti.