Alfa Romeo noussut kolmanneksi Marstrandissa

Alfa Romeo on toisen päivän hyvien tulosten ansiosta nyt noussut kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Lue Jani Lehden referaatti:

Keskiviikko 6.8. toinen kisapäivä

Ohjelmassa oli tänään yksi ratakisa aamulla sekä lyhyt avomerikisa myöhemmin iltapäivällä. Sääennuste lupaili suhteellisen kuivaa keliä sekä 5-8 m/s tuulia kilpailujen ajaksi.

Ensimmäisessä ratakisassa pääsimme heikon lähdön ja muutaman perän kiertämisen
jälkeen oikeaan laitaan, jossa tuuli oli voimakkaampi ja virta lähes olematon.
Nousimme hienosti ensimmäisellä kryssillä ja saimme pidettyä paikkamme maaliin
saakka. Tulimme maaliin heti isojen veneiden jälkeen ja ainoastaan Data Communications ehti tasoituksilla ohi. Saldona siis mukava kakkossija.

30 mailin avomerirata oli melkoista siksakkia Marstrandin vuonon poijujen ja majakoiden välissä. Onnistuimme startissa erinomaisesti ja krossasimme koko fleetin paaralla juuri ennen kryssimerkkiä. Pidimme paikkamme loppuun saakka ja tulimme jälleen maaliin heti isompien veneiden jälkeen. Tuloksena  harmillisen niukka kolmas sija, vaikka uskalsimme toivoa jopa lähtövoittoa. Voiton vei uitenkin saksalaisen Jurgen Klinghardtin X-332 Patent3 vain kahden sekunnin
erolla ennen DataCommia.

Hienon purjehduspäivän jälkeen olemme nousseet 39 veneen fleetissä kolmossijalle. Niukasti edellämme on kaksinkertainen Gotland Runt -voittaja Ingvar Herzman Du Soleilillaan. Niskaan hengittävät Bengt Fallenbergin Teknova ja Christian Plumpin Beluga. Mestaruudessa on vahvasti kiinni Ralf Aspholm Data Communicationilla.

Mitalitaistelu jatkuu torstaina 7.8 kolmella ratakisalla.

Leave a Reply