ORC EM kisat Marstrandissa alkaneet

ORC EM kisat Marstrandissa ovat käynnistynyt. Suomalaisia edustaa Jani Lehden Alfa Romeo, joka viime vuonna saavutti kolmannen sijan IMS MM-kisoissa.

Kisa alkoi 5.8 kolmella ratakisalla, jotka Alfalta eivät menneet aivan nappiin. Toisen päivän ensimmäisessä ratakisassa Alfa oli jo hienosti toisena, eli parempaan päin ollaan menossa. Kokonaistuloksissa neljän ratakisan jälkeen Alfa on nyt viidentenä 39 veneen joukossa. Toisen päivän lyhyessä avomerikisassa Alfa oli kolmas. Seuraa Alfa Romeon menestymistä heidän kotisivuilla tai suoraan GKSS:n sivuilta .

Tiistai 5.8. Ensimmäinen kisapäivä

Taivas Marstrandin yllä oli ensimmäisen kilpailupäivän aamuna edelleen synkän harmaa, mutta voimakas matalapaine oli siirtymässä itään päin ja sää oli paranemassa. Tuuli puhalsi pohjoisen suunnasta noin 10 m/s voimakkuudella ensimmäisen startin aikana ja heikkeni hieman päivän mittaan.

Parin yleisen takaisinkutsun jälkeen pääsimme radalle; alku näytti lupaavalta, mutta ruuhkan vuoksi ajauduimme taktisen suunnitelmamme vastaisesti vasempaan laitaan, jossa vastavirta oli voimakkaampaa ja eteneminen tahmeaa. Heikon suorituksemme kruunasi kosketus ylämerkkiin reilun virran avittamana. Toinen kierros oli parempi, mutta lopputulos heikko 19.

Toinen startti sujui suunnitelmiemme mukaisesti, mutta voimakas virta aiheutti jälleen ongelmia ylämerkillä ja venda liian lähellä Data Communicationsia pakotti meidät pyörimään 720 astetta. Tulos 9. oli edellistä parempi, mutta ei vielä alkuunkaan tyydyttävä.

Kolmannessa lähdössä vältimme virheet ja vene kulki koko ajan erinomaista vauhtia. Maalissa olimme kolmantena, mikä antoi uskoa parempaan tulevaisuuteen.
Päivän ylivoimainen ykkönen oli Ralf Aspholmin Data Communication, joka voitti kaikki kolme lähtöä. Oma tuntumamme oli päivän päätyttyä, että muut vastustajat ovat voitettavissa, mutta DataCom on todella hankala pitää takana.

Päivän saldo 19-9-3 riitti 39 veneen joukossa kahdeksanteen sijaan, josta lähdemme huomenna parantamaan. Fleetti on kuitenkin erittäin tiukka ja kärkeen pääsy edellyttää virheettömiä suorituksia.