BOW-tulokset

Ensimmäinen Baltic Offshore Week purjehdittiin Tallinnassa 23-26.7.2008. Kisat olivat sekä Suomen että Viron avomerimestaruuskisat. Suomalaisia veneitä oli 20 kpl ja virolaisia 15 kpl, yhteensä 35 venekuntaa. Loma-aikaan ajoittuva ajankohta ilmeisesti karsi erityisesti suomalaisten osallistumista. Viime hetken poisjääneistä johtuen kolmosluokassa saatiin vain 9 osanottajaa.

Virolaiset antoivat suomalaisille kovan vastuksen, he ottivat kärkisijat 1 ja 2 luokissa. Kolmosessa ei virolaisia veneitä ollut mukana.

Tulokset ja kuvia

Tulokset myös Tiedostot->Kilpailut-osiossa ZIP-tiedostona

Kilpailussa oli mukana myös 4 kpl X-99 veneitä, jotka purjehtivat ratakisoja. Näille tämä oli vain rankingkisa. Voiton vei Nautilus, Sakari Kausto, toiseksi tuli Petteri Stenius ja kolmanneksi Jarkko Turunen.

Kilpailu alkoi 23.7 pitkällä avomerikisalla, joka purjehdittiin varsin mukavissa tuulissa. Voittajiksi selvisivät 1. luokassa EST 475 s/y Forte, 2. luokassa EST 434 s/y Lepa ja 3. luokassa FIN 107 s/y Tarantella II.

Kisa jatkui 25.7 ratakisoilla. Nyt tuulet olivat heikot ja vaihtelevat. Vain kaksi kisaa onnistuttiin saamaan läpivietyä. Viimeisenä kisapäivänä 26.7 purjehdittiin yksi ratakisa ja rannikkorata. Tuulet olivat edelleen varsin heikot. 

Kärkisijoista kamppailtiin todella tasaväkisesti. ORCi-1 luokassa virolainen Audi Sport voitti Suomen  Alfa Romeon 0,3 pisteellä, ja  2. luokassa virolainen XXXIV voitti virolaisen Silvan 0,2 pisteellä.

Kokonaisuutena NJK:n ja Kalevin kisajärjestelyt toimivat hyvin. Pirita on erittäin hyvä kisapaikka, sekä majoitus- että muonituspalvelut ovat aivan lähettyvillä. Ratakisat voitiin käydä aivan sataman ulkopuolella, siten että kisoja pystyi seuraamaan rannasta käsin tai hotellin parvekkeelta. 

Vuonna 2009 kisat on tarkoitus järjestää Suomessa, mahdollisesti Hangossa. 

Mitalistit olivat seuraavat: 

ORCi 1:
1. EST 550 Audi Sport, Jussi Ojala, DAG
2. FIN 17575 Alfa Romeo, Jani Lehti, M
3. EST 299 Lady Bird, Erki Melts, Pärnu JK

ORCi 2:
1. EST 534 XXXIV, Koit Pauts, HJK
2. EST 407 Silva, Imre Marmor, Kalev JK
3. EST 537 Zuxu, Peter Sharaskin, Kalev JK

ORCi 3:
1. FIN 9661 Astraia, Jussi Pietinalho, ESS
2. FIN 10314, Ilmarinen, Pauli Vetterstrand, KLV
3. FIN 9699 Xilia, Leif Nordström, HUS

Täydelliset tulokset ja kuvia

Tulokset myös Tiedostot->Kilpailut-osiossa ZIP-tiedostona

Ari Peltomäen kuvat tästä  (kuvia saa lainata omaan käyttöön, kuvaaja mainittava. Jos haluat suurresoluutiokuvia kaupalliseen käyttöön, ota yhteyttä Ari Peltomäkeen ari.peltomaki@welho.com)

Referaatteja
Alfa Romeo
Farr Out
FinnFUN
Nauti n' Nolla 
Tarantella II


Lopuksi vielä yhteenveto Kalevin sivuilta:

Honda Baltic Offshore Week was great event

Kalev Yacht Club was delighted and privileged to host the Honda Baltic Offshore Week in Tallinn from July 22 to 27, 2008.

Honda Baltic Offshore Week was organised in co-operation with Nyländska Jaktklubben rf and Avomeripurjehtijat ry.

43 yachts were registered to the regatta: 11 yachts in ORCi 1 group, 17 yachts in ORCi 2 group, 11 yachts in ORCi 3 group and 4 yachts for the Ranking Regatta in X-99 class.
 
4 race days included long offshore race, windward/leeward races and coastal race. The wind during the whole regatta was tricky and weak. Because the lack of wind we did not complete one of the planned 5 w/l races. Otherwise the weather was sunny and warm and it made the regatta just great. Class X-99 completed 5 w/l races as scheduled before.

Honda Baltic Offshore Week was Open Offshore ORCi Championship for Finland and Estonia and also Ranking Regatta for class X-99, where the Offshore Estonian champions in class ORCi cleared up.

In class ORCi 1 achieved the title and gold medal of the Open Championship for Finland and Estonia Audi Sport (EST 550, DAGO), skipper Juss Ojala with 15 points. Very close to the title was also the winner of the last year’s regatta Alfa Romeo (FIN 17575, Merenkävijat), skipper Jani Lehti, but they got silver medal with 15.50 points. With 20.90 points achieved bronze medal Lady Bird (EST 299, Pärnu Yacht Club), skipper Erki Melts.

In class ORCi 2 only Estonians stood up to the podium. On the highest level of the podium with the golden medals of the Open Championship for Finland and Estonia stood the team of XXXIV (EST 534, Haapsalu JK), skipper Koit Pauts with 15.95 points. On the second position with 16.15 points stood the team of Silva (EST 407, Kalev Yacht Club), skipper Imre Marmor – leader before the final day. Bronze medals with 17.75 points won the team of Zuxu (EST 537, Kalev Yacht Club), skipper Peter Šaraškin. The best Finnish yacht was on the 6th position – Ramdata (FIN 8856, Kivenlahden venekerho) with 36.30 points, skipper Sakari Laulajainen.

In class ORCi 3 only Finnish yachts were competing. Gold medals with 13.80 points won Astraia (FIN 9661, Ekenäs Segelsällskap), skipper Jussi Pietinalho, silber medals with 15.15 points won Ilmarinen (FIN 10314, Kivenlahden venekerho), skipper Pauli Wetterstrand. Bronze medals with 22.80 points won Xilia (FIN 9699, HUS), skipper Leif Nordström.

Ranking Regatta for class X-99 won Nautilus (FIN 10219, Korpikallio 3), skipper Sakari Kausto.

Final overall results you’ll find here: ORCi1 / ORCi2 / ORCi3

Ranking Regatta for the X-99 class – Final results

Congratulations to the winners!

At the same time it was the final race of the Offshore Estonian Cup series. All information and final results about the Offshore Estonian Cup you’ll find on the website of the Estonian Yachting Union

You can see the photogalleries of the regatta on http://picasaweb.google.com/KalevJK
If you would like any of the pictures in the galleries in larger size, please send e-mail about that to uudised@kjk.ee
Photos taken by Ari Peltomäki you'll find http://picasaweb.google.fi/aripeltomaki  Please read more about the publishing terms here
Look at Delfi's photogallery & video & video of Kanal 2 Suvereporter
 
ESS Kalev Jahtklubi (Kalev Yacht Club) would like to thank all sailors, helpers, race committee, jury members, co-partners, Estonian Yachting Union and of course the main sponsor of the regatta: HONDA Motor Europe Ltd. Estonian Branch. 

 
 
See you next year during the same regatta in Helsinki!