Alfa Romeo neljänneksi ORC EM-kisoissa

Jani Lehden Alfa Romeo sijoittui neljänneksi ORC EM-kisoissa Marstrandissa. Vene lähti hakemaan mitalisijaa, mutta kolmannen päivän ratakisan varaslähtö vei mitalitoiveet mennessään. Ilman tätä toinen sija olisi ollut varma. Kisan voitti vakuuttavasti Ralf Aspholm Data Communicationilla. Alfan saavutus on kuitenkin onniteluiden arvoinen, kisa oli kovatasoinen ja osanottajia oli 39.

Lue alla Jani Lehden refereaatit kolmannen kisapäivän ja avomerikisan jälkeen. Lue myös lisää Alfa Romeon kotisivuilta.

8.8. perjantai, viimeinen kisapäivä

Lähdimme pitkään avomerikisaan taistelemaan voitosta, jolloin meillä olisi Bergenin tai Belugan epäonnistuessa mahdollisuus nousta mitaleille.
Tuuliennuste oli aluksi 5-8 m/s ja yöstä alkaen heikkenevää tuulta. Rata kierteli Kattegattia edestakaisin ja oli 111 mailin mittainen.

Otimme hyvän startin ja kiersimme kryssimerkin Uniquen jälkeen toisena. Bergen vaani heti takanamme, mutta Beluga putosi 25 mailin kryssillä noin 10 minuutin päähän. Tilanne säilyi samana koko kilpailun loppuun saakka ja tulimme maaliin selvästi ennen muita saman kaliiberin veneitä. DataCom ehti tasoituksilla niukasti ykköseksi ja Alfa siis hyvän purjehduksen jälkeen kakkonen. Ikävä
kyllä vastustajamme pitivät pintansa; Beluga tuli neljänneksi ja Bergen viidenneksi. Saimme siis tyytyä lopputuloksissa neljänteen sijaan.

Venevauhtimme oli koko regatan aikana erinomainen eikä yksikään saman kokoisista
veneistä pystynyt parempaan. Ilman omia pieniä virheitämme olisimme helposti olleet mitaleilla. Ralf Aspholmin voittoa emme olisi kuitenkaan pystyneet uhkaamaan. DataCom kulki koko regatan ajan lähes samaa vauhtia kuin isommat 41- ja 42-jalkaiset veneet. Onnittelut Vaasasta alunperin kotoisin olevalle Ralfille! Vaatimattomia otteita kisassa esittivät X-41:t sekä tuore Suomen- ja
Eestin mestari Audi Sport, jotka eivät pysyneet kärkiveneiden vauhdissa.

Neljäs sija 39 veneen fleetissä on tietenkin ihan asiallinen suoritus, mutta mitalijahdissa ollutta miehistöämme se ei kuitenkaan tyydyttänyt.

Lopputulokset:

1. Data Communication SWE 10,55
2. Team Bergen NOR 46,8
3. Beluga Sailing Team GER 50,25
4. Alfa Romeo FIN 56,25
5. Du Soleil II SWE 64,75
6. Unique GER 80,55

 

7.8. keskiviikko 3. kilpailupäivä

Päivän ohjelmassa oli jälleen kolme ratakisaa. Sääennuste lupasi amupäiväksi 10 m/s tuulta, joka heikkenisi päivän mittaan 4-5 m/s:iin. Tavoitteenamme oli purjehtia kolme asiallista starttia viiden parhaan joukkoon, jolloin mitalisija
tulisi varmistettua.

Ensimmäinen lähtö onnistui kohtalaisesti, vaikka olimmekin väärällä laidalla ekalla kryssillä. Hyvän loppukirin ansiosta nousimme viidenneksi.

Toisessa lähdössä otimme mielestämme erinomaisen startin ja saavuimme kryssimerkille toisena 49-jalkaisen Uniquen jälkeen. Pidimme paikkamme loppuun saakka ja luulimme voittaneemme lähdön. Pettymys oli melkoinen, kun tulokset luettiin VHF:llä ja saimme kuulla varastaneemme. Tämä taisi tuhota mitalihaaveemme. Lähtövoitolla olisi hopea alkanut olla jo lähellä…

Kolmannessa startissa tuuli kuoli täysin ja rataa lyhennettiin kierroksella.
Unique, Bergen ja DataCom selvittivät plägän parhaiten. Me tulimme maaliin neljäntenä, mutta takaa noussut tuuli heitti nipun pikkuveneitä maaliin turhan nopeasti ja sijoituksemme oli 11.

Kokonaistilanteessa olemme ennen pitkää avomerikisaa neljäntenä. DataCom on jo
käytännössä varmistanut voittonsa. Toisena on sisaraluksemme Bergen ja kolmantena Beluga. Pronssille nousu edellyttää Belugan voittamista kuudella sijalla viimeisessä kisassa.
 

Leave a Reply