FINEST-ranking tilanne

Kesän 2023 FINESTin tilanne on erittäin mielenkiintoinen. Kolmen kilpailun jälkeen erityisesti kuuden ensimmäisen veneen tilanne on tiukka. Sarjaa johtaa Katariina II (Arcona 340) 21 pisteellä seuranaan PJK. Seuraavana on Avomeripurjehtijoiden edustusjoukkue Mercedes-Benz EQ Pow Hoskilta. Tasatilanteessa 15 pisteellä, lähellä kahta johtavaa venettä, ovat LOW (HSK), Matilda 4 (Dago), OLYMPIC (Dago) ja Shadow (KJK).

FINEST-rankingin viimeinen kilpailu on Helsinki Tallinna Race, joka kilpaillaan jo kahden viikon kuluttua. Kilpailussa ranking-sarjan veneet ajavat FINEST Racing-luokassa, jonka rata on niin kutsuttu pitkä rata eri tuuliosuuksilla. Samalle radalle haastetaan myös DH-luokka.

Viimeinen kilpailu on ratkaiseva. Kaikilla kärkiveneillä on mahdollisuus napata sarjan voitto HTR:ssä. Nähtäväksi jää mitkä veneet ja ketkä kipparit palkitaan 19.8. Haven Kakumäessä järjestettävässä palkintojenjaossa.