Kutsu kevätkokoukseen 2023

Avomeripurjehtijat ry:n kevätkokous pidetään 17.4.2023 klo 17.00-17.45 HSK:n Iso Pässi -salissa Lauttasaaressa Helsingissä. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen säännöissä mainitut asiat. Kevätkokouksessa esitetään vuoden 2022 tilinpäätös, vuosikertomus, toiminnantarkastajan lausunto sekä päätetään niiden vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä.

Kokoukseen, sen jälkeiseen koulutukseen tai molempiin ilmoittaudutaan seuraavasta linkistä.

JÄSENENÄ TUET SUOMALAISTA AVOMERIPURJEHDUSTA JA KILPAPURJEHDUSTOIMINTAA

Avomeripurjehtijat ry:n tarkoituksena on edistää avomeri- ja saaristokilpapurjehdusta, valvoa avomeripurjehtijoiden etuja sekä edustaa heitä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:ssä sen luokkaliittona.

Tätä tarkoitusta yhdistys toteuttaa järjestämällä koulutusta, tiedottamalla jäsenistöään ja edistämällä purjehduskilpailujen järjestämistä sekä pitämällä yhteyttä kansainvälisiin mittasääntöorganisaatioihin ja naapurimaiden avomeripurjehdusorganisaatioihin.

Avomeripurjehtijat ry työskentelee kilpapurjehduksen puolesta edistäen suomalaista avomeripurjehdusta koko Itämeren alueella. Maksamalla jäsenmaksun tuet toimintaa, josta jokainen kilpapurjehtija hyötyy. Varmistathan siis, että kilpailet myös kaudella 2023 Avomeripurjehtijoiden jäsenenä.

Jäseneksi liittyminen tapahtuu Avomeripurjehtijoiden verkkokaupassa avarit.fi, jossa jäsentietojen ja -maksun suorittaminen käy kätevästi. Avomeripurjehtijat ry:n hallitus käsittelee vielä uudet jäsenhakemukset seuraavassa kokouksessaan.

Huomioithan, että myös vuosittaiset jäsenmaksut suoritetaan verkkokaupassa – erillisiä laskuja jäsenmaksuista ei lähetetä.

FINRATING

FinRating on köliveneiden ORC-sääntöön pohjautuva tasoitusjärjestelmä, jota Avomeripurjehtijat ry ylläpitää. FinRating-järjestelmässä on noin 220 taulukkovenettä ja noin 500 yksilöllistä mittakirjaa.

Yksilöllinen mittakirja ottaa huomioon esimerkiksi veneen todelliset purjeet ja miehistön painon. Taulukkoveneiden mittakirjaan on pyritty mahduttamaan yleisimmät sen venetyypin veneet. FinRating-mittakirjat on uusittava vuosittain.

Avareiden koulutusmateriaalit löytyvät koulutusosiosta: avomeripurjehtijat.org/koulutusmateriaalia/

Mittakirjojen toimitusaika on normaalisti kaksi viikkoa, joten hoidathan tilauksen ajoissa. Lisätietoja mittakirjan tilaamisesta löytyy osoitteesta: avomeripurjehtijat.org/tilaa-mittakirja/

Myös FinRating-aluepäälliköt avustavat mittakirjan hankinnassa, yhteystiedot löydät täältä: avomeripurjehtijat.org/finrating/toimikunnan-yhteystiedot/

KOULUTUKSET

Avomeripurjehtijat järjestää kevätkokouksen jälkeen maanantaina 17.4. klo 18-21 koulutusillan, jossa käsitellään kauden 2023 Avomeripurjehduksen ajankohtaisia asioita ja pureudutaan ORC-optimointiin. Yhdistyksen järjestämät koulutukset julkaistaan tapahtumakalenterissa.

TIEDOTUSKANAVISTA

Yhdistyksen kotisivuilta avomeripurjehtijat.org löydät aina tuoreimmat uutiset ja viralliset tiedotteet. Facebook-sivulla facebook.com/avomeripurjehtijat/ jaetaan myös linkkejä ja vinkkejä sekä tietoa mm. SPV:n tapahtumista. Sosiaaliseen mediaan lisäämme tietoa myös muista tapahtumista. Tiesithän, että Avomeripurjehtijoilla on nykyään oma Instagram-tili.

Hallitus