FINEST: E4 Vianor Cup

Kauden ensimmäinen FINEST-sarjan kisa E4 Vianor Cup purjehdittiin vaihtelevia olosuhteita tarjoilleella Tallinnan lahdella. ORC-luokkiin oli ilmoittautunut kaikkiaan 17 venettä, joista järjestäjät muodostivat kolme luokkaa.

ORC 1 -luokassa oli seitsemän venettä, mukana suomalaisista X-41 Xini Freedom ja GP 42 Mercedes Bentz.

ORC 2-luokassa purjehti yhdeksän venettä ja suomalaisedustuksesta vastasivat First 34.7 LOW ja Farr 30 Eclipse.

Pienimpään ORC-luokkaan osallistui ainoastaan yksi virolainen FE-83.

Lauantaille oli suunnitteilla kaikkiaan 4 starttia ja 5-7 m/s länsituuli loi hyvät puitteet kauden ensimmäisille lähdöille. Kaikki kolme ORC-luokkaa ammuttiin matkaan samassa ryhmässä ja totutusti viime vuoden MM-menestyjät olivat tänäkin vuonna kärjessä.

Aivan neljään lähtöön ei lauantaina päästy, sillä lännestä soljunut sumu peitti starttilinjan ja kääntömerkit. Muutaman yrityksen ja keskeytyksen jälkeen kaikki tiimit komennettiin saunaan.

Sunnuntaina voimakas luoteistuuli muutti kilpailun luonnetta. Parhaimmillaan, tai pahimmillaan, 14 m/s tuuli toi kisaradalle näyttäviä suorituksia varsinkin alamäkiosuuksille. Osa tiimeistä jätti sunnuntain lähdöt suosiolla väliin ja osa luopui leikistä muutaman hasardipannutuksen jälkeen. Yhtä kaikki, sunnuntaina ajettiin suunnitellut kolme lähtöä ja tulosluettelo oli valmis.

ORC 1 -luokan voitti X-41 Premium kipparinaan Tanel Tamm. Suomalaisista Jani Lehden kipparoima Mercedes Benz oli neljäs ja Martin Estlanderin komentama Xini Freedom viides.

ORC 2 -luokan kärkeen purjehti Arcona 340 Katariina 2 kipparinaan Aivar Tuulberg. Suomalaisvieraista First 34.7 LOW oli neljäs ja Farr 30 Eclipse kipparinaan Petri Hillberg yhdeksäs.

Tulokset

Teksti: Juhani Railo / LOW, kuva Tiit Aunaste