Kutsu kevätkokoukseen

Avomeripurjehtijat ry:n kevätkokous pidetään 10.5.2022 klo 17-17:45 HSK:n Iso Pässi -salissa Lauttasaaressa Helsingissä. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen säännöissä mainitut asiat sekä yhdistyksen sääntömuutos. Kokoukseen, sen jälkeiseen koulutukseen tai molempiin ilmoittaudutaan seuraavalla linkillä: https://forms.gle/9NsyMDooa15bYZwF9

Kevätkokouksessa esitetään vuoden 2021 tilinpäätös, vuosikertomus, toiminnantarkastajan lausunto sekä päätetään niiden vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Sääntöjen pykälä 3§ Jäsenet on muutosehdotuksen jälkeen seuraava:

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Kunniajäsenekseen yhdistys voi vuosikokouksessa tekemällä päätöksellään kutsua toimintaansa ansiokkaasti edistäneitä henkilöitä.

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

Jäsenen voidaan katsoa eronneen yhdistyksestä, mikäli hän on jättänyt jäsenmaksunsa maksamatta yhden kalenterivuoden ajan.

Hallitus voi myös erottaa jäsenen, jos tämä on jättänyt täyttämättä ne velvoitteet, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä, tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

Mikäli jäsen haluaa jonkun asian kevätkokouksen käsiteltäväksi, pyydämme lähettämään sähköpostia viimeistään viikkoa ennen kokousta osoitteeseen info@avomeripurjehtijat.org.

Jäsenenä tuet suomalaista avomeripurjehdusta ja kilpapurjehdustoimintaa

Avomeripurjehtijat ry:n tarkoituksena on edistää avomeri- ja saaristokilpapurjehdusta, valvoa avomeripurjehtijoiden etuja sekä edustaa heitä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:ssä sen luokkaliittona.

Tätä tarkoitusta yhdistys toteuttaa järjestämällä koulutusta, tiedottamalla jäsenistöään ja edistämällä purjehduskilpailujen järjestämistä sekä pitämällä yhteyttä kansainvälisiin mittasääntöorganisaatioihin ja naapurimaiden avomeripurjehdusorganisaatioihin.

Avomeripurjehtijat ry työskentelee kilpapurjehduksen puolesta edistäen suomalaista avomeripurjehdusta koko Itämeren alueella. Maksamalla jäsenmaksun tuet toimintaa, josta jokainen kilpapurjehtija hyötyy. Varmistathan siis, että kilpailet myös kaudella 2022 Avomeripurjehtijoiden jäsenenä.

Jäseneksi liittyminen tapahtuu Avomeripurjehtijoiden verkkokaupassa avarit.fi, jossa jäsentietojen ja -maksun suorittaminen käy kätevästi. Avomeripurjehtijat ry:n hallitus käsittelee vielä uudet jäsenhakemukset seuraavassa kokouksessaan.

Huomioithan, että myös vuosittaiset jäsenmaksut suoritetaan verkkokaupassa – erillisiä laskuja jäsenmaksuista ei lähetetä.

FinRating

FinRating on nykyinen köliveneiden ORC-sääntöön pohjautuva tasoitusjärjestelmä, jota Avomeripurjehtijat ry ylläpitää. FinRating-järjestelmässä on noin 220 taulukkovenettä ja noin 500 yksilöllistä mittakirjaa.

Yksilöllinen mittakirja ottaa huomioon veneen todelliset purjeet, miehistön painon jne. Taulukkoveneiden mittakirjaan on pyritty mahduttamaan yleisimmät sen venetyypin veneet. FinRating-mittakirjat on uusittava vuosittain.

Suositussa FinRating-webinaarissa 15.3. esiteltiin sääntöä, käytiin läpi mittalukuun vaikuttavia tekijöitä sekä mittakirjan tilaaminen käytännössä. Webinaarin materiaalit löytyvät koulutusosiosta: avomeripurjehtijat.org/koulutusmateriaalia/

Mittakirjojen toimitusaika on normaalisti kaksi viikkoa, joten hoidathan tilauksen ajoissa. Lisätietoja mittakirjan tilaamisesta löytyy osoitteesta: avomeripurjehtijat.org/tilaa-mittakirja/

Myös FinRating-aluepäälliköt avustavat mittakirjan hankinnassa, yhteystiedot löydät täältä: avomeripurjehtijat.org/finrating/toimikunnan-yhteystiedot/

Koulutukset

Avomeripurjehtijat järjestää kevätkokouksen jälkeen tiistaina 10.5. klo 18-21 koulutusillan, jossa käsitellään kauden 2022 Avomeripurjehduksen ajankohtaisia asioita ja pureudutaan mm. rikitrimmiin ja ORC-optimointiin.

Kilpailut kaudella 2022

Avomeripurjehtijat järjestää Suomenlahti Ranking -sarjan, jonka pääsponsorina kaudella 2022 on B&G. B&G Rankingiin kuuluu 24 merkittävää purjehduskilpailua. Sarjan säännöt ja kilpailut on julkaistu: avomeripurjehtijat.org/bandg-ranking/

Tiedotuskanavista

Yhdistyksen kotisivuilta avomeripurjehtijat.org löydät aina tuoreimmat uutiset ja viralliset tiedotteet. Facebook-sivulla facebook.com/avomeripurjehtijat/ jaetaan myös linkkejä ja vinkkejä sekä tietoa mm. SPV:n tapahtumista nopeana tiedotuskanavana on osittain ja kumppaneiden tapahtumista.

Hallitus