FinnFun Karvalakin DH-luokan ja samalla DH-rankingin voittoon

Tom Finell ja Joakim Majander purjehtivat FinnFunilla (Finngulf 331) Koivusaaren Pursiseuran järjestämän Karvalakkikilpailun voittoon vakuuttavalla esityksellä ja varmistivat samalla DH-rankingin ykkössijan.

Toiseksi Karvalakissa purjehtivat Perttu Monthan ja Mikko Karppinen Thetiksellä (First 31.7) ennen Jens Krogellin ja Nea Raahenmaan AlmaVidaa (JPK 1030).

DH-luokan 11 venekuntaa starttasi kilpailuun kolmen FinRating -luokan jälkeen. Kilpailu purjehdittiin hienoissa olosuhteissa kaakkoistuulen puhaltaessa 5-7 m/s.

Karvalakin FinRatingissa 46 venekuntaa – Ramdata yhteistuloksissa nopein

FinRatingissa nähtiin peräti 46 venekuntaa ja järjestäjä jakoi veneet kolmeen lähtöryhmään. FinRating 1:n ja samalla yhteistulosten nopein oli Sakari Laulajaisen kipparoima Ramdata (Salona 38). Toiseksi FinRating 1:ssä purjehti Mika Tolvasen Eufore (First 40) ennen Jani Lehden Mercedes Benz EQ Poweria (GP 42).

FinRating 2:n nopein oli Juhani Railon Low (First 34.7) ennen Nils Rostedtin Xelinaa(X-332) ja Seppo Karin Tetu 5:ttä (X-34). FinRating 3:n kärkikolmikko oli Harald Hanneliuksen Charlotta (FE-83), Pekka Annusen 4Play (Albin Express) ja Wille Waldenin Tärnan (H-vene).

Kaikki tulokset löytyvät ilmoitustaululta. Kilpailun eStela -tallenteen voi katsoa uudestaan Live tracking -sivulta.

Ilta päättyi perinteiseen palkintojenjakoon ja KoPun mastonkaatajaisiin Blue Peterissä.

DH-rankingissa 54 venekuntaa – FinnFun, Ipanema ja Irie kärkikolmikko

Kauden aikana DH-rankingiin lukeutuviin kilpailuihin osallistui kaikkiaan 54 venekuntaa ja kisastartteja kertyi yhteensä yli 100. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 82 ja 150. 

Kausi alkoi jälleen epävarmoissa merkeissä koronasta johtuen. Kauden avasi DH-klinikka, jossa tiimit saivat taas arvokasta treeniä kauden alkuun. Valitettavasti Helsinki Two Star ja Suursaari Race jouduttiin peruuttamaan, kuten myös Kihti Two Star ja Åland Runt. Muutama kisa keräsi vain yksittäisiä DH-venekuntia. Round Bengtskär järjestettiin heinäkuun lopun lisäksi myös kesäkuun alussa paikaten Suursaaren jättämää aukkoa.  

Yksittäisissä kisoissa nähtiin jälleen yli 20 venettä. Kärkipaikoista kamppailu oli kovaa ja kisat olivat äärimmäisen tiukkoja. Edelleen keskeytyksiä nähtiin melko vähän, vaikka kauteen mahtui monta reipastuulistakin kisaa.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn luokkamestaruuskilpailun vei Jens Krogellin kipparoima AlmaVida gastina Ville-Veikko Niskanen.

DH-rankingin voitto siis Tom Finellin FinnFunille, Kim Lindroosin ja Jarkko Sipilän Ipanema (J/109) sijoittui rankingissa toiseksi ja Sanna Moliis & Julius Haartti Iriella (J/109) kolmanneksi.

Alla DH-ranking-sarjan alustavat kokonaistulokset. Mahdollisista virheistä ja epäselvyyksistä voi huomauttaa osoitteeseen dh@avomeripurjehtijat.org.

Kiitokset ja onnittelut kaikille menestyjille, osallistujille ja kisajärjestäjille. Palkintojenjako suoritetaan myöhemmin julkaistavana ajankohtana.