MM-kilpailut käyntiin Tallinnassa

Avomeripurjehduksen MM-kilpailut eli Alexela ORC World Championship purjehditaan Tallinnassa 8.-14.8. Kalev Yacht Clubin järjestämänä. Yhteensä 102 venekuntaa 12 eri maasta ovat rekisteröityneet tapahtuman kolmeen eri luokkaan, joissa kilpaillaan kussakin MM-tittelistä ja palkinnoista.

Sunnuntain 8.8. avajaisten ja harjoituskilpailun jälkeen varsinaiset kilpailulähdöt alkavat maanantaina pitkällä avomeripurjehduksella, joka päättyy seuraavana päivänä. Keskiviikko ja torstai purjehditaan myötätuuli-avotuuliradalla Tallinnan edustalla. Perjantaina ohjelmassa on lyhyt avomeripurjehdus. Kilpailut päättyvät lauantain ratapurjehdukseen ja päättäjäisseremoniaan.

Kilpailun nopeimmat veneet ovat ORC A-luokassa, johon on rekisteröitynyt kahdeksan venekuntaa. Suomalaisista mukana on Jani Lehden Mercedes-Benz (GP42) ja Hannu Niemelän Audi E-Tron (Farr 52).

ORC B-luokassa on 33 venekuntaa mukaan lukien useita aiempia MM- ja EM-voittajia mukaan lukien Aivar Tuulbergin KATARIINA II (Swan 42 Club), joka voitti Italian mestaruuden kesäkuussa sekä Martin Estlanderin Xini Freedom, jolla EM-kultaa vuodelta 2017 ja neljäs sija MM-kilpailuissa 2018.

Suomalaisista veneitään ORC B-luokassa kipparoivat:

 • Seppo Sjöroos, Seanna (Grand Soleil 45)
 • Mika Tolvanen, Eufore (First 40)
 • Timo Kairama, FinX (XP-38)
 • Sampsa Vehkamäki, Madame Grey (Landmark 43)
 • Ari Ojala, Speculator (Finngulf 41)
 • Juha-Pekka Hotinen, Adela (Sinergia 40)
 • Riku Nissilä, Nicole4 (X-41)
 • Pasi Uoti, Rush (Sydney 40 mod)
 • Martin Estlander, Xini Freedom (X-41)
 • Ada Vesterinen, Spirit (Grand Soleil 42 R)

ORC C-luokka on kilpailujen suurin ja taistelu sijoituksista tulee olemaan tiivistä. 63 venekuntaa jaetaan kahteen ryhmään, joista kilpailujen viimeisiin päiviin muodostetaan gold ja silver -ryhmät. Mukana on myös useita aiempia MM- ja EM-voittajia kuten Ott Kikkan Sugar 3 (Italia 11.98), Juss Ojalan Matilda 4 (J112E) sekä 2019 voittajan Patrik Forsgrenin Pro4U (First 36.7 mod).

Suomalaista veneitään ORC C-luokassa kipparoivat:

 • Petri Hillberg, Eclipse (Farr 30)
 • Sakari Laulajainen, Ramdata (Salona 37)
 • Juhani Railo, Low (First 34.7)
 • Perttu Monthan, Thetis (First 31.7)
 • Perttu Rönkkö, Penelope (First 31.7)
 • Jan Rönnback, Jolly (J/97)
 • Ilmari Absetz, Kind of Magic (IMX-38)
 • Juhani Lehtonen, Xanadu (X-37)
 • Nils Rostedt, Xelina (X-332)
 • Seppo Kari, Tetu 5 (X-34)
 • Esa Mach, Dat vor et (X-332)

Kilpailun järjestäjät ovat tehneet töitä turvallisen tapahtuman mahdollistamiseksi paikallisten viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Kilpailuja voi seurata