Xtra Stærk Gotland Runtin voittoon

Perinteikäs Gotland Runt -avomerikilpailu starttasi Tukholmassa lauantaina 3.7. ja maaliin kärkiveneet saapuivat maanantaina 5.7.

Arto Linnervuon kipparoima Xtra Stærk (XP-44) purjehti upeasti ORCi-luokan voittoon. Gotland Runt oli tiimille kauden pääkilpailu. Linnervuon johtamassa miehistössä purjehtivat Kenneth Thelen, Herman Saari, Vesa Hilevaara, Jussi Kallasvuo, Mikko Jaatinen, Aleksanteri Tuomainen, Tuomas Honkinen ja Patrick Neuhaus.

“Emme tehneet mitään isompia virheitä, meillä oli aina oikeat purjeet ylhäällä ja kisasimme RAY-nimisen veneen kanssa rinta rinnan alusta maalisuoralle asti. Se oli taistelua Itämeren herruudesta parhaimmillaan. Tiesimme, että RAY-veneessä on paljon ammattipurjehtijoita ja voittamalla heidät olemme tuloslistalla korkealla. Lopuksi voitimme heidät ja siinä samalla koko ORC-luokan, joka oli tänä vuonna normaalia laajempi sisältäen veneitä pienimmistä veneistä aina isoihin V70-raasereihin” Linnervuo kertoo.

Samuli Leistin kipparoima Zer0emission purjehti ORCi-luokassa sijalle 20, Tuomas Riskin Bianco (First 35) sijalle 22 ja Lara Harrisonin Amidala sijalle 30.

Myös Xtra Stærk Ocean Racing Society ry:n toinen vene, Jens Krogellin kipparoima Alma Vida (JPK 1030) sijoittui hienosti ollessaan SRS Shorthanded -luokassa kuudes.

Xtra Stærk ja Zer0emission ovat kaudella 2021 Avomeripurjehtijoiden edustusjoukkueita yhdessä WaWe Sailing Teamin kanssa.

Tällä voitolla osoitimme, että Tuliketun miehistön pohjana oleva joukkue voi voittaa tärkeitä avomerikilpailuita.

Arto Linnervuo

Lisätietoja kilpailun kotisivuilta ja Facebook-sivulta sekä tiimien sosiaalisen median tileiltä.