Gulf of Finland Race

 

Kauden viimeinen ranking-sarjan osakilpailu, Gulf of Finland Race, kisattiin kaksipäiväisenä tapahtumana. Lauantaina tiimit mittelivät taitojaan saaristoradalla ja sunnuntaina kolmessa ratastartissa. Sääolosuhteet olivat mainiot, viiden metrin itätuuli ja lämmin sää loivat ajankohtaan nähden erinomaiset puitteet kisalle.

ORC1-luokassa saaristoradasta suoriutui vauhdikkaimmin Jani Lehden kipparoima Audi Quattro ennen Samuli Leistin komentamaa Audi Ultraa ja Vesa Särkikankaan Nissan Arita Airporttia. ORC2-luokassa lauantain lähdön voiton vei Matti Jaskarin käskyttämä Relax ennen Hannu Niemelän Audi Gekkoa ja Sakari Laulajaisen Ramdataa. ORC3-luokan lauantain lähdön vei nimiinsä suvereeniin tyyliin Tom Finellin FinnFUN ennen Jyrki Santaholman käskyttämää Merinnaa.

Lauantain purjehtijaillallisen teräännyttämät tiimit kokoontuivat sunnuntaina mittelemään taitojaan ratakilpailuihin. Hetken odottelun jälkeen tuuli nousi sopiviin lukemiin ja järjestäjät saivat rakennettua sähäkän radan.

ORC1-luokassa ratakisat vei nimiinsä Audi Ultra puhtaalla voittosuoralla. Sunnuntain lähtövoitot siivittivät Audi Ultran myös kokonaiskisan voittoon ennen Audi Quattroa ja Nissan Arita Airporttia.

ORC2-luokan ratakisojen valtias oli Ramdata niinikään puhtaalla voittosuoralla. Sunnuntain voitot takasivat Ramdatalle myös kokonaiskilpailun voiton ennen Relaxia ja kolmanneksi tullutta Audi Gekkoa.

ORC3-luokan valtias oli jälleen kerran FinnFUN, joka voitti viikonlopun kaikki lähdöt. Toiseksi sijoittui tasaisen sarjan purjehtinut Merinna ja kolmanneksi ennätti Low.

Kaikki tulokset

Löytyneitä rapsoja:

Blue Cafe, Ramdata, FinnFUN, Low

 

Leave a Reply