AUDI Offshore Teamin väliaikatietoja Anconasta

 

ORCi MM-kilpailut alkoivat Italian Anconassa reipastuulisella ratakilpailulla. Lähtölinjalla oli 115 venettä edustaen 15 eri kansallisuutta, joten ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. 

Nopeat TP 52-veneet hallitsivat ensimmäistä lähtöä ja voiton vei hallitseva maailmanmestari Alberto Rossi Enfant Terriblellä. Toiseksi tuli Piero Paniccia Cookson 50 Calipso IV ja kolmanneksi Martin Rinaldin TP 52 Aniene.

Airis powered by Audin kilpailu päättyi jo viiden minuutin purjehduksen jälkeen, kun 43-jalkainen Il Moro di Venezia ajoi paaran halssilla täydellä vauhdilla suoraan veneemme kylkeen. Il Moro ei saannut käännettyä 16 solmun tuulessa venettä tarpeeksi nopeasti alas ja tuloksena oli kunnon kolari. Molemmat veneet joutuivat keskeyttämään kilpailun vaurioiden takia.

Teimme tilanteesta protestin ja hyvityspyynnön, jotka menivät läpi. Veneen takakulman hajonneet kaidetolpat saatiin korjattua ja Airis powered by Audi pystyy jatkamaan kilpailua. Tiistaina 25.7. on ohjelmassa pitkä 130 mailin avomerikilpailu.