AUDI Offshore Team Suomen edustajana avomeriveneiden MM-kisoihin

 barca-audi

Jani Lehden luotsaama Audi Offshore Team lähtee kesäkuun lopussa ainoana suomalaisena venekuntana avomeriveneiden MM-kilpailuihin Italiaan. Kilpailut järjestetään kesäkuun viimeisellä viikolla Adrianmeren rannikolla Anconassa.

Audi Offshore Team on vuokrannut MM-kilpailuja varten italialaisen GP 42 -veneen Airiksen. Vene on rakennettu kokonaan hiilikuidusta ja se on yksi maailman nopeimmista 42-jalkaisista yksirunkoveneistä. Airis sijoittui italialaismiehistön purjehtimana viime vuonna Helsingin MM-kilpailuissa pronssille. Anconan MM-kilpailuissa vene purjehtii nimellä Airis powered by Audi. Veneen miehistöön kuuluu seitsemän suomalaista, kaksi italialaista ja yksi kroatialainen purjehtija. MM-kisoissa vene purjehtii Suomen lipun alla ja sen kipparina toimii Jani Lehti. Anconan MM-kilpailuihin osallistuu yhteensä 115 avomerivenettä.

”Neuvottelimme pitkään mahdollisimman nopean ja kilpailukykyisen veneen hankkimisesta Italian MM-kilpailuihin. Olemme iloisia, että pääsimme sopimukseen asiasta Airiksen kipparin Cesare Bressanin kanssa. Airis on parhaiten MM-tasolla menestynyt GP 42 -tyyppinen vene ja sen kanssa miehistöllämme on mahdollisuudet taistella MM-kisojen kärkipaikoista. Suurimpana haasteena on tämän herkän ja huippunopean veneen saaminen parhaaseen mahdolliseen vauhtiin lyhyen harjoittelujakson aikana. Treenipäiviä on vain kolme ennen MM-kilpailujen alkamista. Tilannetta helpottaa toki se, että miehistöön kuuluu kaksi purjehtijaa veneen vakiomiehistöstä”, kertoo veneen kippari Jani Lehti.

Jani Lehden tiimi on Suomen menestynein avomeripurjehdusjoukkue. Tiimin saavutuksiin kuuluu mm. kuusi avomeripurjehduksen suomenmestaruutta ja MM-pronssi. Viime vuoden MM-purjehduksissa Audi Offshore Team sijoittui seitsemänneksi.

Lisätietoja:

Jani Lehti, kippari, puh. 0400 940037

jani.lehti@unitedbankers.fi

www.audisailingteam.fi

http://www.orcworlds2013.com/en/?lang=en

Airis powered by Audi, MM-miehistö 2013:

Jani Lehti, FIN                                   Jukka Uusitalo, FIN

Pekka Johansson, FIN                     Cesare Bressani, ITA

Vili Kaijansinkko, FIN                       Massimo Farina, ITA

Kaarlo Karvonen, FIN                      Marko Marinovic, CRO

Sami Laxman, FIN

Henrik Resman, FIN

 

 

Leave a Reply