Audin mittakirjavirhe ratkaistu

AMP:n hallitus on käsitellyt Salona 37 – Audi FIN-11399:n mittakirjasta löytynyttä virhettä ja sen vaikutusta veneen kilpailuluokkaan ja rankingsarjaan.

Audin mittakirjan runkotiedostossa on ollut virhe, minkä vuoksi veneen kölin pinta-ala on ollut ORCi mittakirjassa selvästi todellista suurempi. Virhe havaittiin mittakirjatesteissä perjantaina 2.9. ja se korjattiin välittömästi. Veneen mittaluku muuttui tämän seurauksena 8 sekuntia nopeammaksi 622 => 614. Omistajalla ei ole ollut mahdollisuutta havaita virhettä, sillä se ei käy ilmi mittakirjan tiedoista. Audin kippari Jani Lehti on pyytänyt, että virheellisellä mittakirjalla ajettujen kolmen kilpailun tulokset laskettaisiin uudestaan korjatulla mittakirjalla tai vaihtoehtoisesti Audille myönnetään RAF näistä kilpailuista. Lehti on myös pyytänyt, että Audi saa jatkaa kilpailemista ORCi2-luokassa mittakirjan muutoksesta huolimatta.

Keskustelun jälkeen todettiin, että ORC:n sääntöjen mukaan kilpailujen tulosten laskenta uudelleen jälkikäteen ei ole sallittua. RAF saattaa olla mahdollinen, mikäli kilpailunjärjestäjät suostuvat käsittelemään anomuksen. AMP:n päätettävissä on kuitenkin ainoastaan kilpailutulosten käsittely rankingsarjassa.

PÄÄTÖS:
Päätettiin hyväksyä Audin pyyntö, jonka mukaan virheellisellä mittakirjalla ajettujen kilpailujen tuloksia ei huomioida rankingsarjan pistelaskennassa. Audille kirjataan Volvo-Suursaari Racesta, BOW:sta ja Helsinki-Tallinna Racesta rankingtaulukkoon RAF. Audi voi ajaa kauden loppuun ORC2-luokassa, koska se on aloittanut kilpailemisen siinä.

Hallitus

Leave a Reply