LYS sääntö ja taulukot 2011

Vuoden 2011 FinLYS-sääntö hyväksytty SPV:n avomerijaoksessa ja se löytyy täältä.

Suomessa siirrytään kokonaan kansalliseen FinLYS-taulukkoon eli Ruotsin SRS-taulukkoon täksi kaudeksi tulevat muutokset eivät ole voimassa Suomessa. Myöskään todistushakemuksiin ei tulla vaatimaan valokuvia Ruotsin malliin, vaan hakemukseen tarvittavat tiedot pysyvät pääpiirteissään ennallaan.

FinLYS-sääntö on jatkossakin tarkoitus pitää yksinkertaisena ja LYS-purjehduksen aloittamiskynnys mahdollisimman matalana. Yhteenveto muutoksista ja itse sääntöteksti löytyvät näiden sivujen LYS-sääntö -osiossa

Vuoden 2011 FinLYS-taulukko ja todistusten hakuohjeet pyritään julkaisemaan huhtikuun alkuun mennessä.

Ruotsalaisiin SRS-kilpailuihin ei suomalaisella FinLYS-todistuksella voi osallistua, mutta ruotsalaisten kanssa on sovittu että suomalaiset veneet voivat halutessaan saada SRS-todistuksen ilmaiseksi (ja ruotsalaiset veneet vastaavasti suomalaisen todistuksen). Naapurimaan todistusta pitää kuitenkin hakea kyseisen maan hakumenettelyn mukaisesti eli SRS-todistukseen vaaditaan mm. kaksi valokuvaa veneestä.

Leave a Reply