Aktia BOW – viimeisen päivän tulokset

Aktia Baltic Offshore Week 2010 on päättynyt ja avomeripurjehduksen Suomen Mestarit seulottu esiin ORCi 2 ja 3-luokissa. Iso ykkösluokkahan ei valitettavasti ollut tänä vuonna SM-statuksella viimevuotisen vähäisen osaanoton takia eikä myöskään valitettavasti vielä ensi vuonnakaan, sillä tämän vuoden kisassa oli mukana vähemmän kuin vaaditut 10 venettä. ORCi 1-luokka kisasi siten luokkamestaruudesta.

Voittajiksi
ORCi 1: Lexus – Jani Lehti
ORCi 2: Ilmarinen – Pauli Wetterstrand
ORCi 3: Ebnegea – Joakim Majander
X-99: Amaryllix – Angervo/Ikonen

Viimeinen kisapäivä alkoi kohtalaisen rauhallisissa tunnelmissa peilityynellä merellä Kytön edustalla. Jonkun tunnin odottelun jälkeen, jonka aikana muun muassa Lady Birdin miehistö piti kisaajia virkeinä sirkustemppuineen, tuuli rupesi hiljalleen viriämään. Lady Birdiä ajettiin täydellä koneella eteen yhden miehen roikkuessa spinnufallissa veneen perätuhdolla. Vauhdin kasvettua tarpeeksi Eestiläiset tekivät äkkikäännöksen, jolloin fallimies lähti, jos nyt ei ihan maata kiertävälle niin ainakin venettä kiertävälle radalle ilmalennon päättyessä lopuksi ihanaan leväpuuroon joka kisapaikalla kaunisti maisemia.

Mutta radalle siis päästiin, joskin ensimmäinen lähtö jouduttiin valitettavasti, joskin aiheellisesti puhaltamaan poikki Tarantellan nostaessa spinnunsa ensimmäisellä kryssillä… Kryssi/Lenssi-radasta meinasi tulla lenssi/kryssi-rata. Jonkun ajan uuden odottelun jälkeen, jonka aikana Eestiläiset jatkoivat huvejaan, alkoi merituuli byggaamaan pientä kåraa, joten lautakunta sai asetetuksi radan uudelleen. Kaksi lähtöä saatiin ajettua hieman kääntyvissä tuulissa, jopa kryssimerkkiäkin siirtämällä, joten SM-kisat saatiin näiltä osin hienosti päätökseen.

ORC3 luokan osalta jury hylkäsi lauantain ensimmäisen ratakisan tuulen liian suuren kääntymisen takia. Koska tässä luokassa saatiin suoritettu vain kolme ratakisaa, huonoimman tuloksen poisjättöä ei ole tehty.

Tulokset normipaikassa. Huomaa että kokonaistuloksissa mukana vain pisteet ja kaikki luokat ovat samassa tiedostossa.

Katso myös ESF:n sivuja

Kuvia voi katsella Ekin blogissa ja muitakin kirjoituksia varmaankin keräillään näille sivuille huomenissa.

Leave a Reply