WB Sails Round the Buoys tulokset

WB-Sails Round the Buoys purjehdttiin aurinkoisessa, joskin viileässä kelissä Ytterskärin rata-alueella. Tuuli oli koko päivän kevyt ja vaihteli 2-5 m/s välillä. Kisa vietiin kuitenkin hienosti läpi ja HSK:n järjestelyt toimivat mallikkaasti. Lähtölinjalla oli ilahduttavasti eri luokissa peräti 45 venettä. Suurin luokka oli ORC, jossa kilpaili 31 venettä (24 kpl v. 2009). IRC:ssä kilpaili 12 venettä (5 kpl v. 2009) ja yksityyppiluokissa X-99 ja X-35 yhteensä 9 venettä.


Ison luokan startti ajettiin ORC 1:n ja IRC 1:n yhteislähtönä, johon osallistui 15 venettä. Päivän nopein vene oli Jani Lehden Lexus, joka vei ykkösluokan kaikki kolme maalipaukkua. Lexus voittikin ORCi 1-luokan varsin suvereenisti kolmen voiton sarjalla. Toiseksi sijoittui sarjalla 2-2-3 Martin Estlanderin X-41 Xini, jonka ruorissa nähtiin aiemmin X-35:ssa viihtynyt Anssi Lyden. Kolmanneksi purjehti Mikko Sajaniemen Hilja sarjalla 3-3-4. Lexus voitti samalla myös IRC 1-luokan ja Xini sijoittui siinäkin toiseksi. Kolmanneksi purjehti Teemu Kekkosen X.O., joka tosin lähti radalle eri lähdössä 10 minuuttia myöhemmin kuin isot veneet.

ORC 2 oli ennakkoarvioiden perusteella kaikkein tasaisin luokka. Radalla nähtiinkin erittäin tiukkaa taistelua ja kaikki kolme kärkivenettä olivat lopputuloksissa puolen pisteen sisällä. Nopein oli kahdella lähtövoitollaan Pauli Wetterstrandin Ilmarinen, toinen sarjalla 2-2-5 Jussi Pietinalhon Astraia ja kolmas sarjalla 3-4-2 eli tasapistein Sakari Laulajaisen Ramdata.

Pienimmässä ORC 3-luokassa päivän ylivoimaisesti nopein vene oli Jyrki Santaholman Merinna, joka vei kaikki kolme lähtövoittoa. Toiseksi ehti tasaisella sarjalla 2-3-3 Leif Ramm-Schmidtin Tarantella II. Kolmanneksi purjehti vain yhden pisteen huonommalla sarjalla 3-4-2 Joakim Majanderin Ebnegea.

X-99 -luokassa kilpaili seitsemän venettä, joista Esko Horellin Nota Bene II oli päivän nopein tasaisella sarjallaan 2-1-2. Ysiysien rankingsarjaa johtava Ilari Angervon ja Tuomas Ikosen Amaryllix antoi kahdella lähtövoitollaan Nota Benelle tiukan vastuksen, mutta epäonnistuminen toisessa lähdössä jätti Amaryllixin miehistön kakkoseksi. Kolmanneksi purjehti Jaakko Turusen Extasia sarjalla 5-2-3.
 
X-35 -luokassa kilpaili vain kaksi venettä. Pekka Töytärin LauraX oli Teemu Kekkosen X.O:ta nopeampi ja otti kolme lähtövoittoa.
 
Platu 25:t ajoivat oman "yksityyppikisansa" IRC 2 -luokassa. Voiton vei Jukka Kantolan Piiska ennen Pyssyä ja Lutfiskia.

HSK:n ilmoituksen mukaan käytettiin ORC-luokkien tuloslaskennassa tuulen voimakkuutena Harmajan tuulitietoja, joita päivitettiin 10 min. välein. I-startissa voimakkuus oli keskimäärin 5 solmua, II-startissa 4,5 solmua ja III-startissa 7 solmua. I ja II starteissa käytettiin siis 6 solmun tasoituksia, joka on ORC:in alaraja.
 
Kilpailunjärjestäjät toivovat, että kaikki veneet laittavat pikaisesti purjenumeronsa kuntoon. Nyt radalla nähtiin muutamia purjeita, joissa numerot eivät näkyneet tai ne eivät vastanneet veneen oikeata purjenumeroa.


Täydelliset tulokset  täältä ja AMPn arkistosta

Lue myös blogit:

Kuvia: