Syyskokous tuki hallituksen linjaa

Avomeripurjehtijat ry:n syyskokous pidettiin 30.11.2009 Ravintola Blue Peterissa n. 70 jäsenen läsnäollessa.

Kokous tuki selvällä enemmistöllä hallituksen esittämää toimintasuunnitelmaa. Äänimäärät olivat 42 puolesta, 22 vastaan ja yksi tyhjä. Vaalitoimikunnan esitys hallituksen kokoonpanoksi hyväksyttiin yksimielisesti ilman vastaehdokkaita:

Hallitukseen valittiin uusiksi jäseniksi:
Kimmo Lautanen
Mikko Palkama
Sami Ranta
Leif Nordström

Vanhoina jatkavat:
Jani Lehti
Joakim Majander
Jussi Pietinalho
Puheenjohtajana jatkaa Henrik Andersson

HSK valittiin vuoden kilpailujärjestäjäksi. Palkinnon vastaanotti Eva Lindgren. Onnea voittajalle!

 _______________________________________________

Hyväksytty toimintasuunnitelma vuodelle 2010:

Hallinto ja jäsenistö
 
Hallitus pyrkii nostamaan avomeripurjehduksen arvostusta lisäämällä toiminnan kiinnostavuutta sekä kippareiden että gastien kannalta. Päätavoitteena on osanoton lisääminen avomerikilpailuissa. Järjestämme jäsenistöä kiinnostavia koulutus- ja muita tilaisuuksia.
 
Hallitus on yhteydessä mm. lähimpien naapurimaidemme vastaaviin luokkaliittoihin ja informoi jäsenistönsä siellä tapahtuvista ajankohtaisista asioista.
 
Hallitus perustaa tarvittaessa toimikuntia, jotka valmistelevat ja toteuttavat toimintaan liittyviä tehtäviä sekä perustaa yhteistyöelimen, joka hoitaa yhteydet FINIRC ry:n ja muihin avomeriluokkiin.
 
Kilpailutoiminta
 
Avomeripurjehtijat ry jatkaa aktiivisesti avomeriveneiden SM-kilpailun eli Baltic Offshore Weekin (BOW) markkinointia, jotta se kasvaisi kansainväliseksi ja näyttäväksi purjehdustapahtumaksi. Kisa jatkuu Viron ja Suomen yhteisenä avoimena ORCi-mestaruuskisana ja se järjestetään vuonna 2010 ESF:llä 12.-15.8.
Myös purjehtijat muista maista ovat tervetulleita mukaan.
 
Avomeriveneille järjestetään ORC-säännön mukainen rankingsarja perinteiseen tapaan. Pyritään yhteisiin kilpailuihin FINIRC Ry:n kanssa niin, että veneet voivat halutessaan saada tuloksen sekä ORC- että IRC-kilpailussa.
 
Kilpailukohtaiset tuloslaskentatavat julkaistaan hyvissä ajoin ennen kauden alkua.
 
Venekuntia rohkaistaan osallistumaan Saksassa 2010 järjestettäviin MM-kisoihin ja Norjassa 2011 järjestettäviin EM-kilpailuihin valmistautumisena Suomessa 2012 järjestettäviin ORCi MM-kisoihin. Tavoitteena on muodostaa mahdollisimman iskukykyinen joukkue omiin MM-kilpailuihimme.
 
Rankingsarjan osalta jatketaan hyvin toimivaa yhteistyötä ProSailor Oy:n kanssa, jolloin sarjan nimenä jatkaa ”ProSailor Offshore Ranking”.
 
Avomeripurjehtijat ry pyrkii järjestämään eteläisen alueen LYS-rankingsarjan.
 
Mittasäännöt
 
Avomeripurjehtijat ry tukee Suomessa 2010 ORC International, ORC Club  ja LYS-säännöillä järjestettyjä kilpailuja.
 
Pyrimme vaikuttamaan käytettävien tasoitussääntöjen toimivuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja avoimuuteen kotimaisissa kisoissa. Teemme parhaamme tuloslaskennan, mittaustoiminnan ja mittakirjojen myöntämisen sujuvuuden varmistamiseksi.
 
ORC Club-veneet saavat vuonna 2010 osallistua rankingsarjaan ja Baltic Offshore Weekille tasavertaisesti ORCi-veneiden kanssa.
 
Hallitus tekee ehdotuksen ORC:n kilpailuluokista neljän viikon kuluessa siitä kun SPL on saanut vuoden 2010 virallisen ORC-laskentaohjelman.
 
Päätöksen luokkajaosta tekee SPL.
                                          
Tiedotus
 
Yhdistyksen tiedottamisen pääkanava on yhdistyksen nettisivut, joita pyritään kehittämään edelleen (www.avomeripurjehtijat.fi).
 
Muut tiedotuskanavat ovat vuosikirja ja jäsentiedotteet, jotka pyritään toimittamaan aikaisempaan tapaan.
 
Yhdistys osallistuu Vene 2010 Båt näyttelyyn mahdollisuuksien mukaan omalla osastollaan.
 
Pyrimme myös myötävaikuttamaan siihen että avomerikilpailuista tiedotetaan lehdistössä ja muissa tiedotusvälineissä.
 
Koulutustoiminta
 
Yhdistys järjestää koulutustilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia aiheita. Koulutus liittyy mm. kilpailutoimintaan, mittasääntöihin, turvallisuuteen ja ensiapuun.
 
Muu toiminta
 
Sääntömääräiset jäsentilaisuudet järjestetään keväällä ja syksyllä. Yhdistys järjestää syksyllä  kaikille avomeripurjehtijoille tarkoitetun purjehduskauden päätösjuhlan, jossa jaetaan rankingsarjan palkinnot.
 
Vuoden kilpailujärjestäjä
 
Purjehduskauden jälkeen valitaan Vuoden Kilpailujärjestäjä. Palkinto jaetaan yhdistyksen syyskokouksessa.

Leave a Reply