Uusi LYS-mittakirjojen julkaisujärjestelmä

Voimassaolevat LYS-todistukset on julkaistu. Huomioitavaa on, että LYS-todistuksia ei enää lähetetä suoraan veneenomistajille, vaan todistukset on kokonaisuudessaan ladattavissa oheisesta listasta . Uusien todistusten kirjoittaminen on aloitettu hakemusten saapumisjärjestyksessä ja ne julkaistaan sitä mukaa, kun todistukset kirjoitetaan.

Mikäli veneellä aiotaan kilpailla Suomessa LYS-säännön alaisissa kilpailuissa täytyy sen joko esiintyä SRS/SweLYS-taulukossa, Suomen kansallisessa LYS-taulukossa tai sillä on oltava voimassaoleva suomalainen LYS-todistus. Veneenomistajan velvollisuus on pitää huoli siitä, että veneen mitat ovat taulukoiden mukaiset, tai että sillä on voimassaoleva LYS-todistus.

LYS-todistusta haetaan oheisella Excel-lomakkeella LYS-asiamieheltä. Eli hakemus täytetään ja lähetetään sähköpostitse jollekin LYS-asiamiehelle. LYS-asiamies ilmoittaa hakijalle todistuksen julkaisemisesta. Kesälomien aikaan ei julkaisua voida taata, joten veneenomistajia pyydetään hakemaan todistusta hyvissä ajoin.

Mahdolliset huomautukset koskien LYS-todistuksia esitetään perusteluineen kirjallisesti AMP:n LYS-toimikunnalle.

15.04.2009 Ville Höglund

LYS-mittakirjoihin

Leave a Reply