LYS tietoa 2009

LYS-sääntöön ja käytäntöihin tulee muutoksia vuodelle 2009. Ruotsin Purjehtijaliiton, eli SSF:n SRS/SweLYS-taulukon rinnalla kokeillaan Kansallista LYS-taulukkoa. Kansallista taulukkoa käytetään SSF:n taulukon tapaan sen rinnalla.
 
Veneiltä, jotka eivät esiinny kummassakaan taulukossa, tai eivät ole taulukoiden tietojen mukaisia, vaaditaan edelleen LYS-todistus. LYS-todistuksen kirjoittaa SPL:n hyväksymä LYS-asiamies . Hakemuskaavake ja LYS-asiamiesten yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta. Hakemus tulee täyttää ja toimittaa jollekin LYS-asiamiehelle. Todistuksia ei enää postiteta veneenomistajille, vaan kaikki todistukset julkaistaan AMP:n nettisivulla.

Myös varustekoodit ovat muuttuneet. Niin sanottu K-vähennys poistuu, ja varustekoodin G tarkoittaa vastaisuudessa genaakkeria. Potkurikoodit ovat ennallaan.

Voimassaolevat LYS-todistukset julkaistaan lähivuorokausien aikana AMP:n nettisivulla ja uudet todistukset ilmestyvät sinne sitä mukaa, kun ne kirjoitetaan.

LYS-sääntö 2009 löytyy täältä ja LYS-taulukko 2009 taas täältä.

Vanhaan tapaan kaikki LYSiin liityvät tiedot löytyvät näiltä sivuilta, LYS-osiosta tuosta vasemmassa laidassa olevasta valikosta.

Ville Höglund 07.04.2009