Hangö-Sandhamn 2005

Hangö-Sandhamn tulokset…

Hangö-Sandhamn kisasta kirjoitetaan seuraavaa Gotland Runtin kotisivulla:

Finska seglare över Ålands hav
[KSSS Presscenter i Sandhamn 2/7]

Varje år arrangerar NJK och KSSS en tillfartssegling från Hangö till Sandham. Många av de finska deltagarna i Eurocard Gotland Runt är med, men inte alla.
Sju finska båtar har gått i förväg och deltar i Europamästerskapen i havskappsegling, även kallat IMS EM, som pågår samtidigt. IMS består av sju seglingar, en kort och en lång havskappsegling och fem bankappseglingar. Den korta havskappseglingen seglades mellan Oxelösund och Sandhamn den 29 juni och kom till Sandhamn morgonen efter. Den långa havskappseglingen ingår i Eurocard Gotland Runt. Så nu blev det 23 finska och en estnisk båt som deltog i kappseglingen över Ålands Hav. Utom tävlan deltog också en 30 fotas trimaran

– Vädret var bra med relativt svaga vindar och endast en båt tvingades bryta med segelhaveri, säger seglingsledaren Patrick Andersson. Några av båtarna hamnade i ett bleke vid Almagrundet och blev liggande men fick snart vind igen och kunde gå i mål i Sandhamn.

I startfältet fanns många veteraner i den finska toppklassen och flera av dem har varit med många gånger. Att det lönar sig att kämpa visade sig extra tydligt i en av klasserna där det endast var några sekunder mellan vinnare och tvåa.
Skepparen Tapani Juva på Minna Mari slog veteranen Tom Finell på Fiftyfun med endast fem sekunder.

Tulokset IMS 1-3 + Monirunko. Tulokset löytyvät kohdasta: Uutiset->Dokumentit->Kilpailut

Katso rankingtilanne neljän osakilpailun jälkeen täältä.

Leave a Reply