Tasoitussääntö kehittyy – kohti kesää 2024

Ihmetyttääkö, miksi FinRating-mittakirja pitää uusia joka vuosi? Perimmäinen syy on, että pohjana käytettävän ORC-tasoitussäännön laskenta elää ja kehittyy joka vuosi. Valtaosa muutoksista perustuu jäsenmaiden tekemiin niin sanottuihin submissioneihin, joita kukin jäsenmaa jättää hyvissä ajoin ennen ORC:n vuosikokousta. ORC:n vuosikokous AGM on tänä vuonna marraskuussa Malagassa. Päättävässä kokouksessa on Suomella kolme edustajaa (Congress Member): puheenjohtaha Noora Westerlund, asiantuntijat Hepo Räisänen ja Patrick Lindqvist.

Submissionit eli muutosehdotukset käsitellään kaikki ennen lopullista äänestystä omissa toimikunnissa, joita on seitsemän erilaista. Measurement Committeessa on jäsenenä AMP:n mittapäällikkö Joakim Majander. Congress Membereillä on osallistumis- ja puheoikeus komiteoiden kokouksissa, mutta ei tässä vaiheessa äänioikeutta komiteoiden päätöksiin. Ehdotet submissionit tulevat vasta lopuksi varsinaisen vuosikokouksen päätettäväksi komiteoiden esittämässä muodossa.

Avomeripurjehtijat on tiiviisti mukana päätöksenteossa. Maanantaina 28.8. on Itämeren alueen maiden yhteinen etäkokous, jossa keskustelemme alueen eri maiden kehitystoiveista, ja jo mahdollisista maakohtaisista muutosehdotuksista submissioihin. Syyskuun alkupuolella jokainen maa jättää omat submissioninsa, mahdollisuuksien mukaan muiden maiden tukemana.

Yksittäiselläkin Avomeripurjehtijoiden jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa. Lähetä havaitsemasi epäkohta tai kehitysehdotus Hepolle: hepo(ät)avomeripurjehtijat.org.
Kannattaa kuitenkin ensin tutustua ORC-sääntöihin.

Laita ehdotuksesi tulemaan pikaisesti. Tehdään yhdessä avointa, parempaa ja oikeudenmukaisempaa tasoituspurjehdusta!