Ilmoittautuminen 2023 ORC DH EM-kilpailuihin avattu

Helsingør Sejlklub on avannut ilmoittautumisen vuoden 2023 ORC DH EM-kilpailuhin. Kilpailut järjestetään 10.-17. kesäkuuta yhteistyössä ORC:n, Tanskan purjehdusliiton sekä Helsingør Sejlklubin toimesta. Kilpailusatama sijaitsee Helsingør Marinassa, Unescon kulttuuriperintökohteeksi valitun Kronborgin linnan läheisyydessä.

Helsingør Sejlklub on vuodesta 1947 lähtien isännöinyt Sjælland Rundt Racea. Kilpailun järjestäminen alkoi heti toisen maailmansodan jälkeen ja osallistujamäärä kasvoi yli 2 000 veneeseen 80-luvun alussa, jolloin jokainen tanskalainen purjehtija halusi kokeilla tätä paikallisesti “meren maratonina” tunnettua kilpailua.

Tapahtuman kehittäminen jatkuu, tänä vuonna järjestetään koko viikon varrella tapahtumia mukaan lukien One Design J70 -kilpailu, perinteinen Sjælland Rundt Race sekä ORC DH EM-kilpailut.

EM-kilpailuihin voivat osallistua kaikki veneet, joilla on voimassa oleva ORC DH International -todistus ja joiden vuoden 2022 APH-arvo on 420-630 s/nm.

EM-kilpailuissa palkitaan kolme parasta kolmessa luokassa. Kussakin luokassa jaetaan myös kolme parasta kaikkien amatöörien Corinthian-palkintoa. Rajat, jotka määrittelevät luokat, määritellään lopullisesti kun vuoden 2023 ORC VPP on vahvistettu.

Kilpailukutsu löytyy kilpailun sivuilta Manage2Sailista. Lisätietoja tapahtumasta kilpailun sivuilla sjaellandrundt.dk/orc-dh.