Tiivis kamppailu kaksinpurjehduksen SM-mitaleista

Viikonloppuna purjehdittiin historian ensimmäiset kaksinpurjehduksen SM-kilpailut Finrating/ORC -säännöllä. Avoin SM-kilpailu koostuu SPV:n vahvistaman sääntöliitteen mukaisesti 1-2 lyhyemmästä saaristopurjehduksesta ja yhdestä pidemmästä avomeripurjehduksesta. Mestaruus voidaan jakaa kun yksi purjehdus saadaan vietyä läpi.

NJK:n järjestämässä tapahtumassa oli mukana hienosti 22 venettä jaettuna kahteen eri luokkaan. Suunnitelmissa oli ajaa noin 12 mailin saaristopurjehdus ja lounastauon jälkeen startata pitkä noin 60 mailin avomeriradalle.

Ensimmäinen lähtö jouduttiin perumaan muutaman tunnin odotuksen jälkeen lähes tuulettoman sään vuoksi ja kilpailijat suuntasivat Koivusaareen lounaalle.

Luokka 1 starttasi avomeriosuudelle 16:35 ja luokka 2 reilut viisi minuuttia myöhemmin. Rata johdatti kilpailijat Lauttasaaren eteläpuolelta Ulkomatalalle, sieltä Porkkalaan ja Helsingin majakan kautta HSK:n edustalle. Tuuli kääntyi illan aikana lännestä luoteeseen ja voimistui. Paluumatkalla Porkkalasta Helsingin majakalle fleet eteni myötätuulipurjeilla tähtitaivaan ja kuun valossa, syksyisen ukkosrintaman jäädessä idemmäksi Suomenlahtea.

Ensimmäisenä maalilinjan ylittivät Janne Westerlundin ja Samuli Leistin Tegu (Dehler 30 OD) suorassa ajassa 9:23:18, 22 sekuntia ennen Jens Krogellin ja Ville-Veikko Niskasen AlmaVidaa (JPK 10.30).

Tasoitusten jälkeen luokan 1 kultamitalit nappasivat Jens Krogell ja Ville-Veikko Niskanen AlmaVidalla. Hopeamitaleille purjehtivat Sanna Moliis ja Julius Haartti Iriellä (J/109) ja pronsseille Kim Lindroos ja Mikael Lindberg Ipanemalla (J/109).

Luokassa 2 ei lopulta tasoitusen jälkeen saatu sekunninkaan eroa Perttu Rönkön ja Joonas Sandholmin Penelopen (First 31.7) sekä Tom Finellin ja Joakim Majanderin FinnFunin (Finngulf 331) välille ja näin kultamitalit kummallekin venekunnalle. Pronssimitaleille purjehtivat Perttu Monthan ja Mikko Karppinen Thetiksellä (First 31.7) niukat 17 sekuntia kultamitalistien jälkeen.

Mitalit ja palkinnot jaetaan Avomeripurjehtijoiden syyskokouksessa.

Lämpimät onnittelut mitalisteille ja kiitos NJK:lle sekä kaikille kilpailijoille!

Lisätietoja