Osallistu loppukesän avomerikilpailuihin – HTR, Emsalö Runt & Round Bengtskär

Kesälomien vaihtuessa vähitellen työarkeen on hyvä tutustua loppukesän hienoihin avomeripurjehduskilpailuihin.

Helsinki Tallinna Race (12.8.)

Helsinki Tallinna Race 2022 alkaa huomenna torstaina Katajanokalla kipparikouksen merkeissä kello 18:30 ja perjantaina laitetaan liikkeelle kilpailun historian 30. startit kohti Tallinnaa. Kilpailuun osallistuu 130 venettä.

  • Business FinRating -lähtö on klo 15.30
  • Swan-luokan lähtö klo 16.00
  • DH-luokan lähtö klo 16.30
  • First 31.7-luokan lähtö klo 16.40
  • Racing-luokan lähtö klo 17.00
  • Takaa-ajo-lähdöt: FinRating -luokan hitaimman veneen lähtö klo 18.00.

Starttien aikataulut löytyvät kilpailukutsusta, purjehdusohjeesta ja kilpailun nettisivuilta.

Kilpailua voi seurata live trackingin kautta seuraavasta linkistä:

Helsinki Tallinna Race on osa B&G Rankingia ja DH-rankingia.

Emsalö Runt (20.8.)

BSS:n järjestämä Emsalö Runt on yksi Suomen vanhimmista purjehduskilpailuista – ensimmäinen kilpailu järjestettiin jo vuonna 1909. Tänä vuonna 20.8. starttaava Finrating-kilpailu on samalla osakilpailu itäsyndikaatin rankingsarjassa, B&G Rankingissa ja Albin Express -rankingsarjassa.

Huomoithan, että Emsalö Runtissa järjestetään myös perhe / cruising-luokka.

Palkintojenjaon yhteydessä järjestetään illanvietto. Popup-ravintola tarjoaa paellaa, salaattia ja leipää, kahvia & Brunbergin suukkoja. Ruokapaketin hinta on 15€. Ruokajuomat saa kukin tuoda itse. ilta jatkuu jutellen ja live-musiikkia kuunnellen. Satamaan ja satamasta järjestetään bussikuljetus Porvoon keskustaan ennen ja jälkeen tapahtuman.

Lisätietoja BSS:n sivuilla.

Round Bengtskär (20.8.)

Suomen aluevesien pisin vuosittainen avomeripurjehduskilpailu purjehditaan perjantaista 19.8. alkaen yli 170 merimailin radalla. Lähtö- ja maalisatamana toimii Rysäkarin Linnake. Rata kiertää ikonisen Bengtskärin majakkasaaren.

Rysäkarin Linnake aukeaa kilpailijoille perjantaina 19.8 klo 15.00. Kello 17.30 on buffet ruokailu ja kipparikokous. Kaikki veneet starttaavat yhteislähtönä suoraan saaren ulkopuolelta klo 19.00.

Maaliintullessa on tarjolla puulämmitteinen Kenraalin sauna sekä ruokaa ja tarvittaessa mukava oma sänky saaren omassa hotellissa, unohtamatta tietenkään illanviettoa. Sunnuntaina tarjolla buffet-aamiainen, saarikierros ja palkintojenjako. Huomioithan, että mainitut lisäpalvelut on ostettava erikseen Manage2Sailin kautta.

Kilpailuun voit osallistua yksin, kaksin tai täydellä miehistöllä. Ilmoittauminen on avoinna Manage2Sailissa ja lisätietoja kilpailun sivuilla. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 16.8. klo 23.59

Round Bengtskär on myös osa DH-rankingia.

Lisätietoja: Tomi Hakola, 040 535 2020.