Beau Geste, Essentia44 ja SUGAR 3 voittoisia ORC World Championshipissä

ORC World Championship purjehdittiin päätökseen Porto Cervossa 30.6. Yacht Club Costa Smeraldan järjestämä viisipäiväinen regatta muodostui tuttuun tapaan pitkästä avomeripurjehduksesta ja kuudesta ratakilpailusta.

Luokka A

Luokan A voittoon purjehti Beau Geste (TP52) kipparinaan Karl Kwok (HKG), ruorissa Ken Read (USA) ja taktikkona Gavin Brady (NZL). Beau Geste sijoittui pitkässä avomerikisassa yhdeksänneksi, mutta sarja muutoin oli komea 3-1-1-1-1-2.

Beau Geste – Photo Studio Borlenghi

Hopealle luokassa A purjehti From Now On (Swan 45) kipparinaan Fernando Chain (ARG) ja pronssille Milu III (Mylius 14E55) kipparinaan Andrea Pietrolucci (ITA).

Luokan A korinttilainen kärkikolmikko meni italialaisille: Milu III, Blue Sky (Swan 45) kipparinaan Claudio Terrieri ja Tengher (Swan 45) kipparinaan Alberto Magnani.

Luokka B

Luokassa B taistelu sijoituksista oli erityisen tiivistä ja ratkaisut nähtiin viimeisessä lähdössä. Voittoon purjehti Catalin Trandafirin Essentia44 (Grand Soleil 44P) uusien upeasti edellisvuoden voittonsa Tallinnasta.

Essentia44 – Photo Studio Borlenghi

Hopealle purjehti Andrea Rossin Mela (Swan 42) ja pronssille Aivar Tuulbergin Katariina II (Swan 42).

Korinttilaisten kärkitrio: Sideracordis (X-41) kipparina Pier Vettor Grimani (ITA), Set Sail (Swan 42) kipparina Valentin Oeru (ROU) ja Tetta (IMX-45 SD) kipparina Giacomo Dell’Aria (ITA).

Luokka C

Ott Kikka (EST) miehistöineen purjehti erittäin vakuuttavan regatan Sugar 3 -veneellään (Italia 11.98) ottaen pitkästä avomerestä toisen sijan ja voittaen kaikki muut lähdöt. Tiimi on maailmanmestari vuodelta 2019 ja hopeamitalisteja viime vuoden Tallinnan MM-kisoista.

Sugar 3 – Photo Studio Borlenghi

Hopealle purjehti Vincenzo De Blasion Scugnizza (Italia 11.98) ja pronssille Stefano Rusconin To be (Italia 11.98).

Regatan ainoa suomalaisvene, Petri Hillbergin kipparoima Eclipse (Farr 30) kärsi kovissa tuulissa kalustevaurioista ja otti lopulta luokassa sijan 20.

“Hieno regatta takana ja taso oli tänäkin vuonna korkea. Saimme paljon hyvää kokemusta ja tietoa kotiinvietäväksi. Kärki on vielä vähän kaukana, mutta nostimme oman purjehduksemme tasoa koko regatan ajan. Onnittelut voittajille!”, Petri kommentoi.

Korinttilaisten kärkikolmikko meni myös tässä luokassa italialaisille: Lady Day 998 (Italia 9.98) kipparinaan Corrado Annis, South Kensington (First 35) kipparinaan D’Andrea Massimo Licata ja Il Pingone Di Mare IIII (J/112) kipparina Frederico Stoppani.

Lisätietoja