ORC:n vuosikokouksen päätöksiä ja tulevia tapahtumia

ORC:n vuosikokous pidettiin marraskuun alussa. Kokouksessa luotiin katsaus menneeseen vuoteen ja tehtiin päätöksiä mm. ORC-tasoitusjärjestelmän kehittymisestä sekä tulevien vuosien tapahtumista, ml. kausien 2022 ja 2023 mestaruuskilpailujen ja päätapahtumien päivämäärät ja järjestäjät.

ORC-tasoitusjärjestelmä kehittyy mm. pienin tarkennuksin VPP:n sekä aerodynaamisen mallin osalta.

ORC:n puheenjohtaja Bruno Finzi kertoi, että myönnettyjen ORC-todistusten määrä on kasvanut maailmanlaajuisesti 26% edelliseen vuoteen verrattuna. Odotusarvo on, että määrä kehittyy positiivisesti kaudella 2022 huomioiden kauden mestaruuskilpailut:

  • ORC Mediterranean Championship – Sorento, Italia (toukokuu),
  • ORC World Championship – Porto Cervo, Italiassa (kesäkuu),
  • ORC Doublehanded European Championship Aegean 600 -kilpailun yhteydessä – Ateenan olympiasatama, Kreikka (heinäkuu),
  • 2022 ORCi European Championship – Hankø, Norja (elokuu).

Vuosikokous päätti nostaa tälle listalle uuden tapahtuman, sillä vuoden 2022 ORC Doublehanded World Championship purjehditaan Gotland Runtin yhteydessä heinäkuussa.

Kauden 2023 mestaruuskilpailujen hakemuksista hyväksyttiin seuraavat:

  • ORC Worlds – Kiel
  • ORC Europeans – Malta ja
  • ORC DH Worlds – Barcelona

Tarkat päivämäärät löytyvät kilpailujärjestäjien sivuilta sekä ORC:n oheisesta Facebook-päivityksestä.

ORC Congressiin valittiin kausille 2022-2025 uusina Heikki Räisänen ja Noora Westerlund, joka kuuluu myös ORC:n kilpailujärjestäjäkomiteaan (Race Management Committee). ORC:n rahastonhoitajana (Honorary Treasurer) jatkaa Patrick Lindqvist. Suomesta Joakim Majander jatkaa mittauskomitean (Measurement Committee) jäsenenä.

Suomi on ORC Congressissa harvoja kolmen edustajan maita ja suhteellinen osuutemme todistusmäärillä mitattuna on myös merkittävä.