Finrating palautetta

Hyvä tasoituspurjehduksen harrastaja, jos olet järkyttynyt tai pöyristynyt oman veneesi Finrating-luvusta, niin ei hätää, Finrating taulukko ei ole lopullinen tai muuttumaton.

Edesmenneessä LYS-systeemissä käytettiin aina purjeiden maksimimittoja, jotka joissain tapauksissa saattoivat olla naurettavan suuria. Lisäksi esimerkiksi veneiden painoissa saattaa olla heittoja puoleen ja toiseen, sillä LYS-systeemissä ei veneen painoa juurikaan noteerattu. Muitakin virheellisiä mittoja on viimeisen 40 vuoden aikana varmasti LYS-dataan eksynyt ja nyt nuo virheet ovat siirtyneet Finrating-järjestelmään. ORC-pohjainen tasoitusjärjestelmä on sokea noille virheellisille mitoille: jos syöttää roskaa sisälle, saa roskaa ulos. LYS-systeemissähän luvun muodosti aina ihminen, mutta nykyisessä Finrating-systeemissä luvun leipoo algoritmi. Ja kyllä, LYS-veneiden tietoja on aktiivisesti käyty läpi, mutta yli viidensadan veneen kaikkien tietojen perinpohjainen tarkistus on vaan mahdotonta.

Miten siis tästä eteenpäin? Noh, nyt pyydämme tasoituspurjehdusyhteisön tarkkaavaisuutta, jotta saamme tietoomme kaikki epänormaalit mitat ja muut kummallisuudet. Julkaisemme pikapuoliin Finrating-taulukon tarkemmilla tiedoilla ja tuosta taulukosta jokainen voi tarkistaa oman ja pahimman kilpakumppanin veneen tiedot. Ottakaa kuitenkin huomioon, että myös Finrating-taulukossa käytetään purjeiden maksimimittoja. Siis käytännössä niin suuria purjeita mitä rikiin mahtuu ja nauramatta voi käyttää.

Lisäksi korostamme, että todistuksella saa aina tarkemman luvun!

Kevätterveisin

Finrating-toimikunta