E4 Fleet Race kisaraportti: Mercedes-Benz EQ

 

Mersun miehistö suunnisti 17.-19.5. viikonlopuksi Tallinnaan, jossa purjehdittiin FINEST-rankingin avauskilpailu Seiko Cup E4. Veneen kunnostus oli mennyt sen verran pitkäksi, että se ajettiin suoraan telakalta Tallinnaan, jossa tehtiin perjantaina nopea rikaus ja mentiin sen jälkeen ulos treenaamaan ja testaamaan uusia purjeita sekä kölin uutta entistä pidempää ja solakampaa bulbia.

Seuraavana päivänä oli ohjelmassa neljä reippaan tuulen ratakisaa, jotka sujuivat melkein olemattomaan treenimäärään nähden hyvin. Vene kulki uudella bulbilla hienosti ainakin kovassa kelissä ja startitkin onnistuivat mainiosti. Mersun ensimmäisen päivän sarja oli 5-4-3-3, jolla olimme päivän päätteeksi kolmannella sijalla ennen virolaisia X-41 kilpakumppaneitamme.

Toisena kisapäivänä tuuli oli selvästi kevyempi ja Mersun kulku tahmeampaa. Tuntui, että rikin kevyen kelin säädöt eivät vielä olleet ihan kohdallaan. Starteista ei päästy kunnolla vauhtiin ja tuloksena oli päivänä kahdessa lähdössä 5. ja 7. sija. Tämä kuitenkin riitti säilyttämään Mersun kolmannella sijalla puoli pistettä ennen seuraavaa X-41 Premiumia. 

Regatan voiton vei Postimees Sailing Team ja toiseksi tuli Katariina II, joiden vauhtiin ei tällä kertaa vielä pystytty vastaamaan. Luokkamme kolme muuta suomalaisvenettä sijoittuivat harmillisesti kisan häntäpäähän, mikä kertoo virolaisten kovasta tasosta.