Helsinki Two Star kisaraportti: s/y Ipanema

 

DH-kauden avauskisa oli Helsinki Two Star. Noin 10 vuotta tauolla ollut kisa elvytettiin tähän päivään sopivaksi. NJK ja erityisesti Christoffer Lindqvist oli kisan järjestäjä. Kisa oli 60 mailia ja toimi samalla lämmittelynä Suursaaren kiertoa varten. Luvassa oli kostea päivä ja koko ajan kiihtyvää tuulta.

Lähtö oli Hoskin edustalla kello 9 ja linjalla oli kahdeksan venettä, Krut oli hieman myöhässä. Valmistelut menivät meidän venekuntamme kohdalta tuttuun tapaan, kiireessä eikä ehtinyt oikein saada tuntumaa hommaan ennen kuin oli viisi minuuttia starttiin. Lähtökahinoissa yllättyi siitä (taas) ettei Hoskin kiinteä linja ollut ihan suora ja styyralla oli tiukkaa päästä poijun ohi. Siinä samassa klungassa oli Vindungen, Lilyan ja Speculator. Thetis taisi eleettömästi ottaa parhaan startin. Krut olikin vasta tulossa, kun muut olivat jo lähdössä. Ennen Melkkiä tuli täysin trooppinen sade ja näkyvyys olikin välillä ainoastaan joitain kymmeniä metrejä. Siinähän se kryssi ulos Kasuunille meni sitten ilman suurempia outouksia. Ipaneman konservatiivinen G4 valinta aiheutti tässä vaiheessa melkoisesti tuskaa, tuuli kun ei noussut 14 solmuun vaan keveni 8+ solmuun. Vindungen ja Lilyan kiersin kasuunin ensimmäisinä.

Lenssi Ulkomatalle ei aiheuttanut suuria tunteita, oli alussa 10 solmua tuulta ja lopussa 14-16 solmua. Siinä spinnuveneet menivät suoraan rhumblineä pitkin teetä juoden ja genaakkeriveneet menivät edestakaisin ja päätyivät samaan aikaan alamerkille. Erikoista teki tässä vaiheessa lähinnä kevyt vasta-aallokko edelliseltä päivältä. Co-captain Jarkko teki tällä legillä myös erinomaiset lihikset nakilla, jotka tarjoiltiin kauniissa auringonpaisteessa. Ensimmäisenä kiersi tässä vaiheessa Lilyan ja Vindungen, jonka jälkeen Ipanema ja Finnfun joka oli ajanut hienon lenssin.

Ulkomatalalta takaisin olikin sitten hieman tuulisempi kryssi kohti Ulappaa (länsimerkki kasuunin länsipuolella). Tässä vaiheessa ennusteen mukaisesti tuuli nousi ensiksi 20 solmuun ja siitä hiipi vielä 22-24 solmuun. Tässä vaiheessa alkoi Finnfunin vauhti jo pelottaa, se kiri koko ajan pelottavasti kiinni meitä ja me kärkeä. Vielä oudompaa että kyseessä oli kaksi jalkaa lyhyempi vene, joka oli hienosti pystyssä ilman lepattavia purjeita. Epäilimme ajoittain mustaa magiaa, mutta taisi kyllä vaan olla valtava määrä osaamista kyseessä. Kasuunin kohdalla Finnfun oli kärjessä ja Ipanema kakkosena, Ulapan kierrossa Finnfun, Lilyan, Ipananema ja Vindungen. Krutilla oli haasteita keulastaagin (?) kanssa ja joutui keskeyttämään tässä vaiheessa. Ipanema meni stealth-mode vaiheeseen, kun puhelin oli hyppinyt irti laturista ja siten trackeri kuoli.

Siitä alkoi vauhdikas spurtti kotiin. Finnfun ei nostanut spinnua, mutta liikkui näyttävästi fokalla ja täydellä isolla. Tuulta oli parhaassa puuskassa 28 solmua, joten painetta piisasi ihan kivasti. Lilyan nosti genaakkerin, mutta heillä tuli suuremman kokoluokan haasteita. Siinä meni yksi sun toinen köysi poikki ja sormi oli hieman lommolla, hieno suoritus saada trooli ehjänä ylös bulbin alta kahdessakymmenessä minuutissa! Ainakin Ipanema ja Thetis nostivat pallopurjeet ja saivat nauttia hienoista surffeista. Ipanema otti pari pientä broachiakin, joskin oli pieni hinta maksaa niin hauskasta pätkästä alaspäin. Thetiksen kokenut miehistö osasi syödä nuudeleita 13. solmun vauhdissa! Ipanema sai tässä vaiheessa otettua pienen kaulan Finnfuniin ja kiersi Siitin-merkin ensimmäisenä. Siitä alkoi, ainakin osaltamme, melko tapahtumaton strekki kohti Gråskärsbådania ja siitä maaliin hoskille. Lopussa oli true ~130 astetta, mutta tuulta oli sen verran (22-24 solmua) ettei tuntunut loogiselta nostaa sata neliötä myötätuulipurjetta.

Tulokset:

Båt Skeppare Gast LYS placering seglad tid (min) korr. tid (min)
FinnFun Tom Finell Niklas Wärnhjelm 1,23 1 643,15 791,07
Ipanema Kim Lindroos Jarkko Sipilä 1,27 2 638,95 811,47
Thetis Perttu Monthan Mikko Karppinen 1,19 3 682,73 812,45
Escarienne Reima Alander Ella Alander 1,12 4 751,97 842,21
Senja Jörgen Bärlund Fredrik Bärlund 1,27 5 664,70 844,17
Lilyan Benjamin Nilsson Markus Nilsson 1,31 6 650,15 851,70
VindUngen Palle Eklund TBA 1,32 7 659,87 871,03
Speculator Ari Ojala TBA 1,35 8 662,68 894,62
Krut Magnus Silén Tom Toivonen 1,33 DNF 0,00

Ansaittu voitto hienosta suorituksesta Finnfunille! Ipanema otti line honours. Kokonaisuutena erittäin hauska kisa ja hyvä lisä DH-kevääseen.

Terveisin,

Kim Lindroos, s/y Ipanema