Mercedes-AMG purjehti Gulf of Finland Racen voittoon

Mercedes-AMG -tiimin kommentti viikonlopun GoFR-voitosta:

Mercedes-AMG -tiimi lähti nälkäisenä Gulf of Finland Raceen, joka oli samalla FINEST-rankingin viimeinen osakilpailu ja ratkaisisi tämän uuden rankingsarjan kärkisijat. Odotettavissa oli tiukkaa ratakisaa hyvin lyhyellä radalla, jolloin starttien ja manööverien rooli korostuu.

Ensimmäisessä lähdössä Mersun miehistölle tuli manöövereissä pari virhettä ja tuloksena oli vasta neljäs sija. Tämän jälkeen tekeminen alkoi rentoutua ja purjehduksen laatu parantua. Loppupäivän startit onnistuivat mainiosti ja saldona oli vielä kaksi lähtövoittoa ja kaksi kakkossijaa. Kovimman vastuksen antoi FINEST-rankingia johtava Eesti Media Sailing Team, jonka pistejohto kuitenkin kaventui päivän päätteeksi kuudella pisteellä.

Sunnuntaina tuuli oli hieman keveämpi ja suosi korkeammilla rikeillä varustettuja veneitä, erityisesti 52-jalkaista Audia, mutta myös Mersua. Mercedes-AMG ajoi vahvan sarjan 1-2-1 ja varmisti regatan voiton selvällä erolla ennen kakkoseksi tullutta Eesti Mediaa. Virolaisten vahvaa panosta täydensi kolmanneksi ajanut Matilda 3.

Viikonloppu oli Mercedes-AMG -tiimille menestyksekäs; epävirallisen pistelaskennan perusteella Gulf of Finlandin voitto toi Mersulle myös FINEST-rankingin voiton.