Gotland Runt -avomeripurjehduskilpailun luokkavoitto Suomeen

Suomalaisvene Bianco (Beneteau First 35) on voittanut Itämeren suurimman avomeripurjehduskilpailun ORC C -luokkamestaruuden. ÅF Offshore Race -kilpailu, joka tunnetaan myös nimellä Gotland Runt, käynnistyi sunnuntaina 1. heinäkuuta Tukholmasta ja suomalaisvene Bianco  saapui Tukholman ulkosaariston Sandhamnissa sijaitsevaan maaliin tiistai-iltana 3. heinäkuuta kierrettyään Gotlannin saaren myötäpäivään. Biancon kapteeni Tuomas Riski kommentoi suoritusta näin: “Johdimme kilpailua jo Tukholman saaristossa ja johtomme vahvistui entisestään ajaessamme Gotlannin itäpuolelta kohti Gotlannin saaren eteläkärkeä, Hoburgia, spinnulla jopa 13 m/s myötätuulessa. Tuolloin 35-jalkainen veneemme saavutti myös uuden nopeusennätyksensä, 17 solmua. Johtomme vahvistui entisestään kryssiessämme vastatuulessa Hoburgista kohti Visbytä ja onnistuimme säilyttämään asemamme myös Visbyn ja Sandhamnin välisellä viimeisellä etapilla.”

Biancon (Helsingfors Segelklubb, HSK) joukkueessa purjehtivat kapteeni Tuomas Riskin (Nyländska Jaktklubben, NJK) lisäksi Arthur Hallberg (NJK), Joonas Jahkola (Avomeripurjehtijat, AMP), Olli Kähkönen (HSK), Jussi Nyrölä (AMP), Mika Salminen (HSK) ja Antti Soro (NJK).