FINEST: E4 Fleet Race

Kisakauden 2018 aloittanut FINEST-ranking-sarjan E4 Fleet Race oli viikonlopun hienoin tapahtuma. Täydelliset purjehduskelit hemmoittelivat talven jäljiltä hieman kohmeisia purjehtijoita ja kaikkiaan ratakisa keräsi 25 ORC-venettä viivalle. Suomalaisiakin oli siirtynyt etelän vesille seitsemän venekuntaa.

Lauantaina lyhyen AP-odottelun jälkeen ajettiin kolme starttia 15 solmun upeassa keskituulessa. Virolaiset olivat selvästi hyvässä kevätkunnossa ja suomalaisista oikeastaan X-41:t Xini Freedom ja Mercedes AMG kykenivät kärkisijoituksiin. Ensimmäisen päivän jälkeen tuloslistan kärjessä oli X-41 Olympic (1-3-1). Suomalaisista Xini Freedom oli kolmas (10-2-7) ja Mercedes-AMG viides (3-1-17). Tasoituksena käytettiin ORC triple number time on time high-asetuksella.

Sunnuntaina purjehduskeli olivat edelleen loistavat ja aurinkoisessa kymmenen solmun tuulessa ajettiin kolme starttia. Olympic piti kärkipaikkansa, mutta Mercedes-AMG nousi hienosti toiseksi.

Seuraava FINEST-sarjan kisa on Baltic Offshore Week.

Tulokset

Kuvia Avareiden Facebook-sivulla.