ORC Worlds Trieste 2017

Vuoden 2017 kevyttuuliset ORC MM-kisat kisattiin Triestessä Italiassa. Tulosluettelo koostui pääasiassa paikallisista mutta myös pohjoismaista edustusta kisoista löytyi. Suomen värejä koitoksessa puolusti maajoukkuetiimi AMG Mercedes kipparinaan Jani Lehti.

Tulokset ja tunnelmat löytyvät kisojen kotisivuilta: http://www.orcworlds2017.com/news/149

AMG Mercedeksen kipparin Jani Lehden kommentti kisoista:

Koko regatta oli äärimmäisen kevyttuulinen. Avomerikisaan startattiin lähes plägässä ja maaliin tultiin noin 8 solmun tuulessa. Ensimmäinen ratapäivä purjehdittiin 7-8 solmun tuulessa, minkä jälkeen jouduttiin päivittäin odottelemaan tuulta useita tunteja ja lopulta ajettiin yksi lähtö vaatimattomassa 5-7 solmun tuulessa. Kahden viimeisen päivän kisat olivat B-luokassa vain puolikkaita ja ne keskeytettiin toisen kryssin jälkeen.

Mercedes-AMG kärsi 49 veneen luokassa siitä, että oli luokan pienin vene. Suurin osa fleetistä oli selvästi korkeammilla mastoilla varustettuja 40-45-jalkaisia veneitä, jotka pystyivät hyödyntämään heikot ylätuulet Mersua paremmin. Swan 42:t dominoivat B-luokkaa ja X-41:t seurasivat perässä.

C-luokassa kevyen tuulen erikoisveneet Melges 32 ja Mumm 30 veivät mitalit. Kilpailu oli kuitenkin kaikissa luokissa tasaista ja mestarit selvisivät vasta viimeisessä lähdössä.