Avomeripurjehduksen maajoukkue valittu kaudelle 2016

ortf-logo-isompi

 

TIEDOTE Julkaisuvapaa

7.3.2016

 

Suomen avomeripurjehduksen maajoukkue on valittu purjehduskaudelle 2016.

Avomeripurjehduksen luokkaliitto, Avomeripurjehtijat ry, muodostaa vuosittain parhaista suomalaisista avomerivenekunnista koostuvan 3-6 veneen vahvuisen maajoukkueen, jonka virallinen nimi on Offshore Racing Team Finland. Hankkeen tarkoituksena on nostaa avomeripurjehduksen profiilia Suomessa ja ulkomailla.

Maajoukkue nimettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 ja edustuskelpoisuus myönnetään aina vuodeksi kerrallaan. Valintakriteereissä huomioidaan tiimin kilpailumenestyksen lisäksi systemaattinen harjoitus- ja kilpailuohjelma sekä kilpaurheilulliset arvot.

 

Avomeripurjehdus on purjehduksen kilpailumuoto, missä avomerikelpoiset purjeveneet kilpailevat keskenään avomeri-, saaristo- ja ratakisoissa. Kilpailujen tuloslaskennassa käytetään ORCi-tasoitussääntöä, joka mahdollistaa hyvinkin erilaisten veneiden kilpailemisen keskenään. Avomeripurjehduksessa kilpaillaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kesällä 2016 avomeripurjehduksen MM-kilpailut järjestetään Kööpenhaminassa, Tanskassa. Kilpailuihin on jo nyt ilmoittautunut yli 120 venettä. Suomen- ja Viron mestaruuksista kilpaillaan tänä vuonna Viron puolella Tallinnassa.

Suomen avomeripurjehduksen maajoukkueeseen on vuodeksi 2016 nimetty seuraavat venekunnat:

 

Mercedes-AMG Offshore Team

vene: Mercedes-AMG, Next 37R

kippari: Jani Lehti

 

Salona Racing Team Finland

vene: Das Boot, Salona 38R

kippari: Hannu Niemelä

 

Team Freedom

vene: Xini Freedom, X-41

kippari Martin Estlander

 

Kaikki maajoukkueen veneet osallistuvat Suomen avomeripurjehduksen ranking-sarjan lisäksi Kööpenhaminan ORC MM-kisoihin sekä Tallinnassa purjehdittavaan avomeripurjehduksen Suomen- ja Viron mestaruuskilpailuun, Baltic Offshore Weekiin.

 

LISÄTIETOJA:

Joakim Majander, Avomeripurjehtijat ry

puh. 040 3485371

sähköposti: joakim.majander ät jmsensors.fi

 

Materiaalia