X Sail Racing Teamin E-tron on maailmanmestari 2015!

 

Upean ja haastavan Kööpenhaminan MM-kisaviikon jälkeen on X35-luokan purjehduksen maailmanmestari selvillä. X Sail Racing Team otti MM-kisoista tuplavoiton lauantaina 18.7 , kun E-tron saapui maaliin maailmanmestarina ja Ultra kakkosena!

 
MM-kisojen ratkaisupäivä oli tuuleltaan kova ja olosuhteiltaan haastava. Kaiken kaikkiaan X Sail Racing Teamilla on molempien veneiden, sekä Ultran että E-tronin kannalta takana vahva ja varma MM-kisaviikko.

– Seitsemän vuoden aktiivinen harjoittelu ja tiimiin sekä omiin taitoihin uskominen on nyt palkittu, kommentoi MM-voittaja E-tronin kippari Teemu Kekkonen voiton jälkeen. MM-kisaviikon kohokohdaksi Kekkonen mainitsee mestaruuden varmistumisen ennen viimeistä kilpailua. – Kilpailuviikko oli meidän osaltamme täydellinen. Koko mm-kisojen aikana tiimin oma purjehtimen parani, Kekkonen sanoo.

Audi Ultra voitti hopeaa äärimmäisen tiukan taiston jälkeen. Viimeisen kisan viimeisellä merkillä Ultra oli vielä tasoissa legendaarisen Björn Hansenin taktikoiman Nautiska Racingin kanssa. Ultran hopean varmisti neljän kisalähdön voittaminen.

Vuosien saatossa olemme kokeneet haasteita ja vastoinkäymisiä, mutta tämä on koko joukkueelle merkittävä saavutus ja toteutunut tavoite.

MM-kisojen jälkeen X Sail Racing team nauttii hetken ansaitusta lomasta ja mestaruudesta.

Tämän kauden mielenkiintoisia kilpailutaistoja on vielä luvassa. Seuraava etappi on Baltic Offshore Week Turussa 29.7–2.8. Audi Ultra osallistuu myös Pärnussa avomeripurjehduksen Euroopan mestaruuskilpailuihin 10–16. Elokuuta.

 

E-tronin ja Ultran miehistöt:

E-tron:

Teemu Kekkonen

Anssi Lyden

Susu Kukkonen

Sten Mohr

Tuomas Miettinen

John Winqvist

Simo Lemmetyinen

Ville Tikkanen

Jarkko Pekkala

 

 

Ultra:

Samuli Leisti

Patrik Sillman

Kenneth Thelen

Jari Ullakko

Christer Baggström

Nikolas Bogdanoff

Erik Mansner

Samuel Thesleff

 

Yhteystiedot ja kuvapyynnöt:

Teemu Kekkonen, +358 40 5455051 & teemu@x-sailracing.fi

Samuli Leisti, +358 40 7460958 & samuli@x-sailracing.fi

Santeri Petrell, +358 400 684402 & santeri.petrell@gmail.com