Avomeripurjehduksen maajoukkue kaudelle 2015

ortf-logo-isompi

Suomen avomeripurjehduksen maajoukkue on valittu purjehduskaudelle 2015.

Avomeripurjehduksen luokkaliitto, Avomeripurjehtijat ry, muodostaa vuosittain parhaista suomalaisista avomerivenekunnista koostuvan 3-6 veneen vahvuisen maajoukkueen, jonka virallinen nimi on Offshore Racing Team Finland. Hankkeen tarkoituksena on nostaa avomeripurjehduksen profiilia Suomessa ja ulkomailla. Maajoukkue nimettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 ja edustuskelpoisuus myönnetään vuodeksi kerrallaan.

Avomeripurjehdus on purjehduksen kilpailumuoto, missä avomerikelpoiset purjeveneet kisaavat avomeri-, saaristo- ja ratakisoissa. Kilpailujen tuloslaskennassa käytetään ORCi-tasoitussääntöä, joka mahdollistaa hyvinkin erilaisten veneiden kilpailemisen keskenään. Avomeripurjehduksessa kilpaillaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Vuonna 2015 avomeripurjehduksen maailmanmestaruuksista järjestetään Espanjan Barcelonassa.  Euroopan mestaruuksista puolestaan kilpaillaan Pärnussa Virossa ja suomenmestaruudesta Turussa Airistolla.

Suomen avomeripurjehduksen maajoukkueeseen on vuodeksi 2015 nimetty seuraavat venekunnat:

DAS BOOT

Venetyyppi: Salona 38R, kippari Hannu Niemelä

Audi quattro

Venetyyppi: Next 37, kippari Jani Lehti

Nissan Arita Airport

Venetyyppi: Sinergia 40, kippari: Vesa Särkikangas

Ramdata

Venetyyppi: Salona 37, kippari Sakari Laulajainen

Xini

Venetyyppi: X-41, kippari Martin Estlander

Kaikki maajoukkueen veneet osallistuvat Suomen avomeripurjehduksen ranking-sarjan lisäksi Pärnun EM-kisoihin sekä Turussa purjehdittavaan avomeripurjehduksen suomenmestaruuskilpailuun, Baltic Offshore Weekiin.

Linkki tiedostoon