ORC MM 2014 – päivä 2

 
Audi quattron kipparin Jani Lehden pikaraportti Kielistä:

 
ORCi MM-kisojen toisena päivänä ajettiin erittäin kevyessä tuulessa 62 mailin mittainen avomerikisa. Rataa lyhennettiin puoliväliin B- ja C-luokkien osalta, jotta veneet pääsivät ennen 14 tunnin aikarajaa maaliin. Kilpailusta uhkasi tulla lähes olemattoman tuulen vuoksi täysi fiasko, mutta illansuussa herännyt tuuli toi lopulta kaikki veneet ajoissa maaliin.
 
Kilpailulautakunta on tehnyt protestin 25 venettä vastaan laivoille varatulla väyläalueella purjehtimisen vuoksi. Tästä tulee melkoinen hässäkkä, koska laivaväylä kulki välittömästi kääntömerkkinä olleen Kielin majakan vierestä. Laivaväylällä purjehtimista ei oltu erikseen kielletty purjehdusohjeissa, mutta siitä muistutettiin useampaan kertaan VHF:llä kilpailun aikana. 
 
Suomalaisveneistä parhaan suorituksen teki toiseksi sijoittunut Audi quattro, jonka miehistö löysi parhaiten uuden tuulen radan läntisestä reunasta. Muiden suomalaisten sijat olivat: Xini Freedom 14. Audi Gekko 18. ja Kind of Magic 26.
 
orcmm2014
 
Suomalaisveneiden sijoitukset kahden päivän jälkeen:
B-luokka (615-700)
9. Audi quattro
30. Xini Freedom
 
C-luokka (550-615)
14. Audi Gekko
56. Kind of Magic