Audi quattro sabotaasin kohteena Valenciassa

Jani Lehden kertomaa:

Hämmästyimme suuresti, kun löysimme venettä nostaessamme pohjasta peräsimen läheltä kummallisen möykyn, joka oli liimaantunut tiukasti kiinni pohjaan. Möykky oli muovimaista ainetta ja se oli selvästi laitettu tahallisesti veneen pohjaan vauhtimme hidastamiseksi. Toisaalta pohjasta löytyi vielä jäljet samanlaisesta möykystä eli ilmeisesti näitä oli ollut ainakin kaksi Audi quattron pohjassa.

 

Ilmeisesti joku kilpakumppaneistamme oli kokenut meidät sen verran suureksi uhaksi, että oli päättänyt ryhtyä sabotaasiin. Täysin uskomatonta, että tällaista tapahtuu purjehduskilpailuissa!

 

Mysteeriksi jää, kuka on sabotaasin takana ja paljonko tämä vaikutti veneemme vauhtiin. Ensimmäisessä avomerikisassa olimme venevauhdissa hopealle sijoittunutta Pedro Campoksen Movistaria nopeampi, mutta seuraavina päivinä jäimme sen vauhdista melko selvästi. Ilmeisesti sabotaasi on tehty avomerikisan ja ratakisojen välissä, mutta varmuutta tästä emme saa. Selvää on vain se, että ilman möykkyjä vauhtimme olisi taatusti ollut parempi. Ensi kerralla, kun kilpailemme Espanjassa, käymme joka aamu tarkastamassa pohjan kunnon sukeltamalla.

 

moykky