WB Sails Round the Buoys Race 2014

 

(c) Sailpix.fi

(c) Sailpix.fi

 

Kauden 2014 ensimmäinen ratakisa ratkaistiin lähes täydellisissä olosuhteissa. Ilma oli sateetonta ja tuuli oli tasaista, tosin kovin vähänlaista. Paikalle saapuneet tiimit järjestivät kiinnostavan kilpailun ja järjestävä seura HSK onnistui erinomaisesti radanrakenteluissa.

Suurimmassa ORC1-luokassa suvereeniin voittoon purjehti Samuli Leistin komentama X-35 Audi Ultra. Kakkostilan nappasi yhtä selvällä erolla Aaro Cantellin kipparoima X-41 Normet. Kolmanneksi kiiruhti Vesa Särkikankaan miehistö Sinergia 40 Nissan Arita Airportillaan. Kaikkiaan veneitä nopeimmassa ORC-luokassa oli yhdeksän kappaletta.

Välisarjassa oli tiukempaa. Matti Jaskari miehistöineen kuljetti X-34 Relaxin kymmennyserolla ykköseksi ennen Joonas Sandholmin käskyttämää First 36.7 Arwenia. Hannu Niemelän käskyttämä Salona 38 BK Audi Geggon miehistö jätettiin tällä kertaa pronssitilalle selvällä piste-erolla. ORC2-luokassa kisasi tällä kertaa kuusi tiimiä.

Pienimmän ORC-luokan tulosluettelo on tasaista katsottavaa. Tom Finellin kuljettama FinnGulf 331 FinnFUN voitti koko kisan sarjalla 1-1-2. Toiseksi ehti Jyrki Santaholma miehistöineen Elan 31 Merinna veneellään sarjalla 2-2-1. Kolmanneksi jätettiin Andreas Weberin Salona 34 S-tronic tulossarjalla 3-3-3. Kaikkiaan ORC3-luokka oli kerännyt seitsemän kisaavaa venekuntaa.

Täydelliset tulokset HSK:n kilpailusivuilta.

Loistavia Erik Lähteenmäen kuvia: sailpix.fi

Seuraavana on sitten vuorossa kevätkauden huipennus, Suursaari Race!