X-35 MM-kisat

x-sailracing veneet

Kisojen viralliset sivut löytyvät täältä ja kahden suomalaisveneen kuulumisia voi käydä kurkkimassa täällä. Nyt ne tositoimet siis alkavat. Alla jatkuvasti päivittyvä tilanneseuranta…

X-Sail Racing -tiimin tiedotteesta kopsattua, koskien tune-up racea:

Pre Race -päivä takana, tänään veneet pääsivät radalle mittamaan vauhtia toisiinsa verrattuna. Heikko tuuli ja tuulen reikäisyys aiheuttivat haasteita, sillä tuulettomia alueita oli pitkin rata-aluetta. Voimakkaat virtaukset tuovat myös lisähaastetta kisaan nyt ja jatkossa. X Sail Racing tiimin molempien veneiden vauhti oli erinomainen ja tiimi on luottavainen omaan tekemiseensä. Sekä Audi e-tron että Audi ultra saivat harjoituskisassa hyvän lähdön ja ensimmäiselle ylämerkille ensimmäisenä tuli e-tron ja heti perään ultra. Alamerkillä marssijärjestys oli sama. Molemmat tiimin veneet ottivat purjeet alas ennen maaliviivaa, myrskyvaroitus on siis annettu.  Varsinainen kisa alkaa huomenna torstaina. Tiimin facebooksivuille päivitetään ajantasaista tietoa kisan kulusta.

 

Päivä 1.


Ensimmäisen kisapäivän ja kolmen lähdön jälkeen suomalaiset Audit ovat sijoilla 2 ja 5. Kisan kolmas suomalaisvene Diavoletto on sijalla 14.

Tulokset

 

X-Sail Racing -tiimin kommentti:

Keli oli tänään vaihteleva. Ajoittain tuuli nousi kohtalaiseksi ja ajoittain taas heikkeni erittäin paljon. Ensimmäisen kisan startti onnistui vasta neljännellä yrittämällä, kahden yleisen takaisinkutsun ja yhden juryn toimesta tehdyn kisan keskeytyksen jälkeen, tuulen suunnan muuttumisen vuoksi. Ensimmäisessä lähdössä molemmat tiimin veneet saivat kohtalaisen alun. Ylämerkillä Audi e-tron oli ensimmäisenä ja Audi Ultra toisena.  Kisan aikana tuuli heikkeni täysin ja maaliin tultaessa e-tron oli kolmas ja Ultra viides. Toisessa startissa molemmat veneet lähtivät fleetin keskeltä ja valitsivat vasemman laidan. Ylämerkillä Audi ultra oli kolmantena ja Audi e-tron viidentenä. Alamerkille Audi ultra tuli ensimmäisenä ja Audi e-tron viidentenä. Molemmat veneet valitsivat oikean laidan ja maaliin tultaessa tiimille saatiin kaksoisvoitto, Audi e-tron teki juuri ennen maaliviivaa ohituksen sisarveneestään ja Audi ultra sijoittui toiseksi. Päivän kolmas startti alkoi jälleen yleisellä takaisinkutsulla. Toisella yrittämällä päästiin kuitenkin matkaan. Audi ultra valitsi vasemman laidan ja Audi e-tron lähti hieman keskemmältä fleettiä. Ensimmäisellä ylämerkillä Audi e-tron oli kolmas ja Audi ultra noin kymmenennellä sijalla. Maaliin tultaessa Audi e-tron oli toinen ja Audi ultra yhdeksäs.


Päivä 2.

x-35mm 2


Toisen kisapäivän ja kuuden lähdön jälkeen suomalaisveneistä E-tron on sijalla 2, Ultra sijalla 7 ja Diavoletto sijalla 15.

X-Sail Racing -tiimin kommentti:

Kilpailuiden toisena päivänä päästiin ajamaan kaikki suunnitellut kolme lähtöä lähes identtisissä olosuhteissa kuin ensimmäisenä päivänä. Tuuli puhalsi suurimman osan päivästä 5-6m/s voimakkuudella lounaasta taivaan ollessa osittain pilvessä. Tuulen suunta oli enemmän stabiili mikä helpotti järjestäjiä radan merkkaamisessa.

E-tron suoriutui päivästä erittäin hyvin, vaikka tuloslistaan tulikin yksi 14. sija. Kokonaispisteissä E-tron on toisena vain kaksi pistettä ensimmäisellä sijalla olevaa Ruotsalaisvenettä jäljessä. Ultralle päivä oli vaikea, kertoi Timo Kari, Ultran keulapurjeen trimmaaja. Venekunta otti sijat 8, 12, 11. Ultra on tällä hetkellä seitsemäntenä. Tiimit odottavat luottavaisena jäljellä olevia lähtöjä, sillä tuuli on nousemassa ja tämä sopii molemmille tiimin veneille erinomaisesti.

 

 Päivä 3.


Kolmen päivän ja seitsemän startin jälkeen E-Tron on edelleen tiukasti mitallin syrjässä kiinni toisena. Ultra on sijalla 7 ja Diavoletto sijalla 15.

X-Sail Racing -tiimin kommentti:

MM-kilpailuiden kolmas päivä takana. Malmön kisa-alue tarjosi suomalaisille erittäin vaihtelevat ja vaikeat olosuhteet, sadetta sekä voimakkaan virran luoden lisähaasteen kilpailuun. Vaihtelevan tuulen takia pystyttiin ajamaan vain kaksi startti, joista toinen jouduttiin laittamaan poikki kun tuuli kääntyi 180 astetta.

Ensimmäinen lähdön tulokset olivat Ultra 4, e-tron 6.

”Ulkoapäin katsottuna taktikoilla ei ole täällä ollut helppoa. Tuulet ovat kilpailualueen reunoilla vaihtelevat ja näyttää siltä että konservatiivinen keskeltä ajaminen ei kanna. Jännitettävää riittää molempien veneiden puolesta ja hienoa että Ultralla oli parempi päivä. Kaikki on kuitenkin vielä auki kun kolme lähtöä jäljellä. Ennusteiden mukaan huomenna saadaan kovaa tuulta missä tiimimme veneet ovat olleet kauden aikana olleet vahvoja.” Patrik Sillman – shore manager.

 

Viimeinen päivä.

x-35 mm 3


Niinhän siinä kävi, että viimeisen kisapäivän hyvät lähdöt siivittivät Teemu Kekkosen kipparoiman E-Tronin MM-hopealle ja toinen suomalaistiimi, Audi Ultra kipparinaan Samuli Leisti, nousi hienosti neljänneksi. Kisan kolmas suomalaispursi, Diavoletto kipparinaan Mikko Vanhala, oli kokonaistuloksissa sijalla 16.

 

Onnittelut kaikille tiimeille!

 

 X-Sail Racing -tiimin kommentti:

Kilpailuiden viimeinen ja ratkaiseva kisapäivä käytiin erittäin tuulisissa olosuhteista. Tiimin veneet lähtivät päivään hyvistä asemista ja hyvällä fiiliksellä. Ensimmäinen lähtö sujui näytöstyyliin E-tronin tullessa maaliin ensimmäisenä ja Ultran heti perään toisena. Kokonaispisteissä ensimmäisen lähdön jälkeen E-tron johti kilpailua kolmella pisteellä. Toinen lähtö onnistui Ultralta erinomaisesti ja Ultra saapui maaliin neljäntenä. E-tron sai hyvän startin, mutta kisan aikana positio ja tuulen kääntymät aiheuttivat ongelmia. Maaliin Etron saapui yhdentenätoista.  Lopputuloksissa E-tron voitti MM-hopeaa ja Ultra nousi neljännelle sijalle. Kokonaisuudessaan hienot kisat koko tiimille. Maistoimme kultaa ensimmäisen lähdön jälkeen mutta hopea maistuu myös. Olemme parantaneet koko toimintamme aikana niin vauhtia kuin tuloksia ja saavutimme MM mitallin. Näitä ei saavuteta usein joten koko joukkueen täytyy olla tyytyväinen. E-tronin kippari Teemu Kekkonen kommentoi uituaan laiturilta.